ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα «κρυμμένο» νησί 40χλμ από την Πάτρα

Ένα «κρυμμένο» νησί 40χλμ από την Πάτρα

Τα Τριζόνια είναι ένα καταπράσινο νησί, σε πολλούς άγνωστο, με πολλές ιδιαιτερότητες...

Τα Τριζόνια, με έκταση μόλις 2,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το μεγαλύτερο στο σύμπλεγμα των νησιών του Κορινθιακού μαζί με τα ερημονήσια Αϊ-Γιάννης και Πλανέμι.

Για την προέλευση της ονομασίας του νησιού κυριαρχούν δύο απόψεις. Σύμφωνα με την πρώτη το νησί πήρε το όνομά του από το ομώνυμο ζωύφιο, ενώ σύμφωνα με την δεύτερη άποψη το όνομα αποτελεί παραφθορά του τριονήσια, όνομα που περιέγραφε το σύμπλεγμα των Τριζονίων που περιλαμβάνει τρία κύρια νησιά (Αγ. Ιωάννης,Πλανέμι και Πρασούδι).

Το νησί διαθέτει τρεις παραλίες, γ μεγαλύτερη, με την κοκκινωπή αμμουδιά της, βρίσκεται στην θέση Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι. Ενώ δύο ακόμα μικρές παραλίες που ονομάζονται Άσπρα Χαλίκια και Καψάλες, βρίσκονται στην νότια και δυτική πλευρά αντίστοιχα του νησιού, απέναντι από την Πελοπόννησο.

Η πρόσβαση γίνεται με καΐκια που βρίσκονται απέναντι και θα σας πάνε στο νησί μέσα σε 5 λεπτά το πολύ!

Από την Πάτρα θα πρέπει να περάσετε απέναντι και από την Ναύπακτο θα πάρετε τον δρόμο προς Φωκίδα!

Απέχει από την Πάτρα 40 χλμ. Βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, απέναντι από τον οικισμό Γλυφάδα. Το νησί είναι προσβάσιμο με τακτική επικοινωνία μέσω πλοιαρίου από τον οικισμό Χάνια, ο οποίος απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο.

Σχετικές ειδήσεις