ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Οθωνοί - Στιγμές από... την άκρη της Ελλάδας

Οθωνοί - Στιγμές από... την άκρη της Ελλάδας

Σε μόλις 10,8 τ.χλμ ο τολμηρός επισκέπτης, που θα αφήσει πίσω του την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της έκφρασης βρήκα τον «χαμένο παράδεισο».

Οι κάτοικοι των υπέροχων Οθωνών, αποτελούν τους ακρίτες της δυτικής εσχατιάς της ελληνικής επικράτειας, καθώς το νησάκι -το μεγαλύτερο από τα τρία, που αποτελούν το σύμπλεγμα των Διαπόντιων Νήσων, μαζί με την Ερεικούσσα και τη Μαθράκι, καθώς και κάποιων βραχονησίδων- αποτελεί το δυτικό όριο της Ελλάδας, το τελευταίο σύνορο πριν την Ιταλία.

1961487

Οι Οθωνοί, με την πυκνή βλάστη, τα αγριοκυπαρίσια, και τις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες ενδείκνυνται για γαλήνιες διακοπές,ιδίως για αυτούς που αρέσκονται στην ανακάλυψη και στην περιήγηση. Οι Οθωνοί δε θα σας αποκαλύψουν τα μυστικά τους έτσι απλά: θα πρέπει να τους ψάξετε, να τους εξερευνήσετε για να σας "εκμυστηρευτούν" ότι σας κρύβουν.

Θα πρέπει να πάρετε βαρκάκι για να κολυμπήσετε σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, την Άσπρη Άμμο, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές του νησιού ενώ στα βόρεια ο όρμος Φύκι, θα αποζημιώσει για την προσπάθεια τους τολμηρούς με την αχανή παραλία του και την οργιώδη βλάστηση.

Οι Οθωνοί είναι εξαιρετικά μικροί, μόλις 3,6 χλμ και 5,6 χλμ μήκος ενώ οι δαντελωτές ακτές τους αγγίζουν τα 30 χλμ. Πρόκειται για έναν τόπο ιδανικό για βόλτες, ψάρεμα, θαλάσσια σπορ και κυρίως ιστιοπλοΐα.

Πέντε είναι οι οικισμοί του νησιού. Μεγαλύτεροι είναι το Χωριό και ο Άμμος, όπου βρίσκεται τόσο το λιμάνι όσο και οι διοικητικές υπηρεσίες αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι ταβερνούλες, το μπακάλικο και τα καφενεία. Στον Άμμο βρίσκεται και το αλιευτικό καταφύγιο «Αυλάκι», μοναδικό στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις