ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

CNN: Αξίζει να επισκεφτείτε τις Αιγές!

CNN: Αξίζει να επισκεφτείτε τις Αιγές!

Δεύτερη στη λίστα με τους σημαντικότερους χώρους παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ένδοξη ιστορία, βρίσκεται η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων, Αιγές, σύμφωνα με το CNN.

Σε ένα εκτενές αφιέρωμά του, το CNN υμνεί τις Αιγές (Βεργίνα), την ένδοξη πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου και προτρέπει τους αναγνώστες να επισκεφτούν τον τόπο.

Το δημοσίευμα περιγράφει συνοπτικά την ιστορία του Μακεδονικού βασιλείου και υπογραμμίζει ότι ο εντοπισμός του τάφου του βασιλιά Φίλιππου Β' το 1977 αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα. «Από εκεί ξεκίνησε η ελληνιστική περίοδος» τονίζεται στο αφιέρωμα, ενώ γίνεται αναφορά στο ανάκτορο και το νεκροταφείο τύμβων, όπου έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες ταφικοί τύμβοι.

Εκτός από τις Αιγές, στη λίστα του CNN περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η πόλη Ποτοσί στη Βολιβία, η Μασάντα, το οχυρό-ανάκτορο που έχτισε ο Ηρώδης στο Ισραήλ, το Μαυσωλείο του Πρώτο Αυτοκράτορα Κιν στην Κίνα, το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο στην Αϊτή, η γενέτειρα του Βούδα Λουμπίνι στο Νεπάλ και τα Ανάκτορα του Αμπομέι στο Μπενίν.

Σχετικές ειδήσεις