Αθήνα: Ρεκόρ επισκέψεων στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος

Αθήνα: Ρεκόρ επισκέψεων στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος

Newsroom Newsroom

Ρεκόρ επισκέψεων πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος, με χορηγό το si-Cluster υπό τον συντονισμό του Corallia, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις στην Ευρώπη.

Το κοινό που βρέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος και στον λευκό θόλο που στήθηκε είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για τις αεροδιαστημικές τεχνολογίες που σχεδιάζονται στην Ελλάδα και τα οφέλη τους στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος έγινε πόλος έλξης για περισσότερους από 104.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας, τόσο το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ρώμη με περίπου 52.000 επισκέπτες, όσο και το ρεκόρ επισκεπτών που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια μίας ημέρας (πάνω από 15.000), μεταξύ των 24 χωρών, όπου έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, το si-Cluster καλωσόρισε τους επισκέπτες της έκθεσης με χαιρετισμό από τον δρ. Jorge-A. Sanchez-P., παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και της επικεφαλής των Διαστημικών Προγραμμάτων Δορυφορικής Πλοήγησης Galileo και EGNOS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αικατερίνης Καββαδά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους σκοπούς του si-Cluster, με τις παρουσιάσεις του δρ. Αθανάσιου Πότση, προέδρου της ΕΒΙΔΙΤΕ και του κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη, si-Cluster Manager.

Σημαντική παρουσία είχαν πολλά από τα μέλη του si-Cluster, αναδεικνύοντας πληθώρα εφαρμογών των διαστημικών τεχνολογιών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για τις γενικές διαστημικές εφαρμογές από την κ. Διονυσία Πεταλά της Terra Spatium και την κ. Βασιλική Χαραλαμποπούλου της Geosystems Hellas, για τη γεωργία ακριβείας από τον καθηγητή Γεώργιο Ζαλίδη του i-BEC και την κ. Γεωργία Καλούση της Terra Spatium, για το περιβάλλον και τον πολιτισμό από τον κ. Δημήτρη Μπιλιούρη της Planetek Hellas και τον κ. Μιχάλη Μισιρλή της Logikon Labs, για τις εφαρμογές του Galileo στην καθημερινότητα και για την ασφάλεια των πολιτών από τον κ. Σωκράτη Κωστίκογλου της Space Hellas και για διάφορα τεχνολογικά θέματα από τον κ. Χρήστο Ανδρουλιδάκη της Alma Technologies, τον κ. Νικόλαο Λιβανό της Emtech, της κ. Μαρία Σεϊμένη της Πρίσμα Ηλεκτρονικά και τον κ. Ιωσήφ Παρασκευά από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν στην εκδήλωση οι εθελοντές του si-Cluster, οι οποίοι με το άρτιο επιστημονικό υπόβαθρό τους μύησαν τους επισκέπτες της έκθεσης στον μαγικό κόσμο των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved