ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σίφνος: Χαλάρωση και ηρεμία (photos)

Σίφνος: Χαλάρωση και ηρεμία (photos)

Η Σίφνος είναι αγαπημένος προορισμός για τους άνω των 30 ετών. Κυρίως γιατί διαθέτει ηρεμία και ποιοτικές υπηρεσίες, χωρίς τη βαβούρα και βέβαια το nightlife των άλλων νησιών των Κυκλάδων.

Το νησί των αγγειοπλαστών, διότι η Σίφνος αυτό είναι και αυτο θα είναι πάντοτε έχει υπέροχα τοπία, εκπληκτικές παραλίες και εμβληματική τοπική κουζίνα. Ο Τσελεμεντές ήταν Σιφνιός αν αυτό σας λέει κάτι.

Η Απολλωνία χτισμένη ψηλά όπως όλες οι πρωτεύουσες των κυκλαδίτικων νησιών (για το φόβο των πειρατών) είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες πρωτεύουσες. Στενά σοκάκια, λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια και καθόλου αυτοκίνητα.

Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Κάστρο, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού και περιπλανηθείτε στα στενά της. Μια ήσυχη καστροπολιτεία με ατμόσφαιρα και αρκετά μαγαζιά για να χαλαρώσετε.

Οι παραλίες της Σίφνου είναι αρκετές και όμορφες. Ξεκινήστε από τη Χρυσοπηγή, το Φάρο και καταλήξτε στην Πλατιά Άμμο όπου τα πράγματα είναι πιο κοσμικά και πολύβουα.

Στη Σίφνο είναι δύσκολο να μην πάρετε κιλά. Οι τοπικές λιχουδιές είναι τόσες πολλές που δύσκολα θα αντισταθείτε. Ρεβυθοκεφτέδες να φάτε οπωσδήποτε, πουθενά δεν τους κάνουν όπως εκεί. Το μαστέλο, αρνάκι ή κατσικάκι μαγειρεμένο σε πήλινο σκεύος με κόκκινο κρασί και άνηθο είναι αριστούργημα.
Τα αμυγδαλωτά της Σίφνου είναι ξακουστά, αλλά στην Απολλωνία θα βρείτε και ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει πάρα πολλά γλυκά και θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα.


Photos: Σπύρος Κοντογιαννάτος

Σχετικές ειδήσεις