ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Zάκυνθος ή αλλιώς το Φιόρο του Λεβάντε (photos)

Zάκυνθος ή αλλιώς το Φιόρο του Λεβάντε (photos)

Η Ζάκυνθος είναι όμορφη. Διαθέτει μια ατμόσφαιρα δική της και αν εξαιρέσετε την περιοχή του Λαγανά αξίζει να την επισκεφθείτε για τα μοναδικά της τοπία και τις εκπληκτικές της παραλίες.

Εξάλλου στη Ζάκυνθο βρίσκεται η μία από τις πιο διάσημες και πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας, το Ναυάγιο. Θα την προσεγγίσετε με καραβάκι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και θα καταλάβετε γιατί έχει γίνει διάσημη. Άγρια ομορφιά.

Οι θεαματικές Μπλε Σπηλιές είναι το δεύτερο μέρος που θα πάτε πάλι με καραβάκι.

Στη Ζάκυνθο υπάρχει και το Πέτρινο Πάρκο Ασκός όπου ζουν ελεύθερα 45 είδη ζώων (κατσικάκια, χελώνες, ελάφια, ρακούν αλλά και λάµα!).

Σε γενικές γραμμές όρεξη να έχετε να γυρνάτε. Εκτός από το λιμάνι όπου τα αξιοθέατα είναι πολλά και ενδιαφέροντα, η Ζάκυνθος είναι ιδανική για μεγάλες βόλτες με αυτοκίνητο και μηχανάκι με τυχαίες στάσεις όπου σας κάνει κλικ.

Μικρά χωριουδάκια θα σας φιλοξενήσουν για έναν καφέ ή για μεζέ, ενώ οι παραλίες περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Το φαγητό στη Ζάκυνθο είναι νόστιμο και διαθέτει ποικιλία. Δοκιμάστε οπωσδήποτε κουνέλι, τοπικά τυριά και το παστράμι που φτιάχνουν σχεδόν όλα τα μαγαζιά.

Photos: Σπύρος Κοντογιαννάτος

Σχετικές ειδήσεις