ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η αυθεντική Μεσσηνία στην Costa Navarino

Η αυθεντική Μεσσηνία στην Costa Navarino

Προικισμένη με τη γοητεία της παράδοσης και το μεγαλείο της φύσης, η Μεσσηνία είναι από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που μπορεί να καυχηθεί ότι κάθε τόπος της, κάθε μεριά της αφηγείται μια ξεχωριστή ιστορία. Η Μεσσηνία βρίθει αρχαιολογικών μνημείων, τόπων μνήμης, φυσικής ομορφιάς, πλούσιας λαογραφίας και... αυθεντικών εμπειριών!

Ανάμεσα στους απέραντους αιωνόβιους ελαιώνες, σε μία μαγευτική έκταση στην ακρογιαλιά της Μεσσηνίας που βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, εκτείνεται η Costa Navarino, το όραμα του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου! Εκεί, στην Costa Navarino, τον πρώτο ολοκληρωμένο, περιβαλλοντικά υπεύθυνο τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, οι επισκέπτες και για το 2017 θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την ήρεμη πολυτέλεια και να «γευτούν» τις πιο αυθεντικές και ποιοτικές εμπειρίες που αποπνέουν Ελλάδα και παράδοση!

The Dunes Course 7th hole

Αυθεντικές δραστηριότητες που εξυμνούν τη λαογραφία της περιοχής και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πλούσια γαστρονομία της Μεσσηνίας, τους «ασημένιους» ελαιώνες της και τον μεσσηνιακό αμπελώνα!

Η τουριστική περίοδος για την Costa Navarino έχει ήδη αρχίσει και στα μέσα Μαρτίου εκατοντάδες επισκέπτες περνούν στιγμές χαλάρωσης στο φιλόξενο τουριστικό συγκρότημα, του οποίου στόχος είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Φέτος, η Costa Navarino είναι ένα βήμα πιο κοντά στο φιλόδοξο πλάνο της, καθώς από τη 1η Ιουνίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017, 12 απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις θα συνδέουν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενισχύοντας την προσβασιμότητα στην περιοχή.

Οι εμπειρίες που θα σας συστήσουν την αυθεντική Μεσσηνία

Ένα «ταξίδι» στη γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας, μία ξενάγηση στη συλλογή έργων τέχνης που φιλοξενούνται στο «The Westin Resort» και στο «The Romanos Luxury Collection Resort» ή μία περιπέτεια στη μεσσηνιακή ακτογραμμή είναι μόνο μερικές από τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει η Costa Navarino και μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη τόσο του Έλληνα όσο και του ξένου επισκέπτη.

Οι «δρόμοι του κρασιού» περνούν από το «Navarino Dunes»

«Το κύπελλο του Νέστορα είναι ένα αγγείο που βρέθηκε σε τάφο της νεκρόπολης της Πιθηκούσας, του σημερινού νησιού Ίσκια, στη Δυτική Ιταλία», με ένα μάθημα Ιστορίας από τον σομελιέ Μάνο Κεντικελένη στην Enoteca ξεκινά το συναρπαστικό ταξίδι στους αμπελώνες του Μοριά και της Costa Navarino.

Από τους αμπελώνες της Costa Navarino στο Μουζάκι, 30 περίπου χιλιόμετρα μακριά από το «Navarino Dunes», η Navarino Vineyards δημιουργεί 12 κωδικούς κρασιού άριστης ποιότητας. Για μια ολοκληρωμένη γνωριμία με την οινική κουλτούρα, ο επισκέπτης καλείται να δοκιμάσει τα κρασιά της Costa Navarino και να επιλέξει τη γεύση που θα του «γαργαλήσει» πιο ευχάριστα τον ουρανίσκο.

Στο Wine tasting, με καθοδηγό τον κ. Κεντικελένη ο επισκέπτης θα δοκιμάσει τη σειρά «1827», (ονομασία που αποδίδει φόρο τιμής στην ιστορική Ναυμαχία) και τη σειρά Kotyle (όνομα εμπνευσμένο από το «Κύπελλο του Νέστορα»).

Art tour στην Costa Navarino

Περιήγηση στους ζεστούς χώρους του ξενοδοχείου, του The Dunes Golf Club, του Anazoe Spa και του συνεδριακού κέντρου House of Events με όχημα τα αυθεντικά έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του Καπετάνιου θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι επισκέπτες της Costa Navarino.

Με θέα το Παλιόκαστρο και τα ερείπια του αρχαίου κάστρου της Πύλου, ο επισκέπτης του «The Westin Resort», με τα «φώτα» έμπειρων ξεναγών, θα «ξεφυλλίσει» την Ιστορία του Μοριά μέσα από πίνακες και κειμήλια της ελληνικής επανάστασης του 1821.

IMG 20170315 122600 copy

Στους τοίχους του ξενοδοχείου θα απολαύσει 24 ζωγραφικά έργα του Π. Ζωγράφου που παρουσιάζουν σκηνές από την Ελληνική Επανάσταση και αυθεντικά κειμήλια (γιαταγάνια, πιστόλες, γκραβούρες) που αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες των γεγονότων (Ναυμαχία του Ναβαρίνου).

Γλυπτά ελαιόδεντρα της Cl. Regnard στην σκιά του Πύργου

costa

H Μεσσηνία σε ένα τραπέζι

Για ένα πραγματικό αυθεντικό ταξίδι στις ελληνικές γεύσεις, η επίσκεψη σε ένα γραφικό σπίτι έξω από την Πύλο, με θέα τον κόλπο του Ναβαρίνου, κρίνεται απαραίτητη. Στην πόρτα του πετρόκτιστου σπιτιού που αναπαλαίωσε η Costa Navarino η κυρία Λούλα και η κυρία Άννα μυούν τους επισκέπτες στη μεσσηνιακή κουζίνα.

IMG 20170315 190759

Αφού υποδεχτούν τον επισκέπτη με ένα χαμόγελο και μερικές γευστικές λαλαγγίδες, βάζουν τις ποδιές τους και η κουζίνα παίρνει... φωτιά! Χυλοπίτες, καγιανάς, κοκκινιστό με κοτόπουλο και στο τέλος η μουσταλευριά που ευφραίνει τις καρδιές. Μαγειρεύοντας όμως, έρχεται και η όρεξη, το τραπέζι ετοιμάζεται και όπως μία οικογένεια, κάθονται όλοι στο τραπέζι για να γευτούν τα υπέροχα εδέσματα, να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν, πριν ανάψει το κέφι!

Ελαιόλαδο: Η γοητεία της γευσιγνωσίας

Βρισκόμενος σε μία από τις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγούς περιοχές της Ελλάδας και στην πατρίδα της κορωνέικης ποικιλίας, ο επισκέπτης υπό την καθοδήγηση της Οlive Οil Εnthousiastic, Χριστίνας Στριμπάκου, θα κατανοήσει... το ελαιόλαδο και θα γευτεί το βραβευμένο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons.

Navarino Eleon

«Πίσω από το λάδι κρύβεται ο άνθρωπος», συνηθίζει να λέει η κ. Στριμπάκου στους συμμετέχοντες του σεμινάριου γευσιγνωσίας και έχει τόσο δίκιο!

Σχετικές ειδήσεις