ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή την εξόρμηση στην κοιλάδα του Αχελώου δεν πρέπει να τη χάσετε

Αυτή την εξόρμηση στην κοιλάδα του Αχελώου δεν πρέπει να τη χάσετε

Εξόρμηση για την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος για τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό, πραγματοποίησε στο τέλος της χρονιάς η Ομάδα πεζοπορίας & ορειβασίας Ορεινού Βάλτου και Κοιλάδας Αχελώου.

Η κοιλάδα του Αχελώου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχή, από τη γέφυρα Κοράκου έως και τη γέφυρα Τατάρνας και στις εξορμήσεις «μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αισθάνονται νέοι κι αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην καθαρή φύση» αναφέρουν τα μέλη της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ομάδα με τις τακτικές εξορμήσεις της προβάλλει «τα πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά του Αχελώου, τους καταρράκτες του, τα αλπικά δάση, τα ψηλά βουνά, το ποτάμι και τα λιμνάζοντα νερά του Ασπροποτάμου, που προκαλούν και προσκαλούν για κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες».

Η περιοχή έχει όλες τις προϋποθέσεις για εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό, όπως κολύμπι στα ορεινά, πεζοπορίες, ορειβασίες, αναρρίχηση, βαρκάδα, κανόε καγιάκ, παρατήρηση της άγριας ζωής, πολιτιστικό τουρισμό σε παραποτάμια θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία του μυθικού Αχελώου.

«Στόχος μας είναι να ξαναφτιάξουμε τα παλιά μονοπάτια των προγόνων μας, σημείο-πέρασμα με τουριστικό ενδιαφέρον, αξιοποιώντας τις ομορφιές της περιοχής μας και συνοδεύουμε αποστολές με θέμα τον πολιτισμό και το περιβάλλον» επισημαίνουν τα μέλη της Ομάδας.

Σχετικές ειδήσεις