ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Κέα: Ένας πανέμορφος τουριστικός προορισμός παντός καιρού (pics)

Κέα: Ένας πανέμορφος τουριστικός προορισμός παντός καιρού (pics)

Σε ικανό πόλο έλξης για τουρίστες που θέλουν να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες, φιλοδοξεί να εξελιχθεί η Κέα.

Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζει ότι η «συνταγή» του μαζικού τουρισμού δεν αγγίζει το νησί της Κέας και εξηγεί, ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, είναι αυτά που δημιουργούν εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα, που μπορούν να απολαύσουν οι υποψήφιοι τουρίστες.

taxidi kea8

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Οι λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να διασχίσουν πλέον τα 65 χλμ. δικτύου μονοπατιών, εκ των οποίων τα 35 είναι πλακόστρωτα και σηματοδοτημένα αλλά και καθαρισμένα για κάθε επισκέπτη. Στο σημείο αυτό ο κ. Ευαγγέλου σημειώνει ότι το 50% του νησιού είναι χαρακτηρισμένο ως NATURA με τη βασιλική δρυ να δεσπόζει στο νησί. Την ίδια στιγμή η τοπική αρχιτεκτονική, αλλά και το οικιστικό σύστημα συνθέτουν μια καθ' όλα προσεγμένη εικόνα για όσους διαβούν τα σοκάκια του νησιού.

Η Κέα δεν θα αφήσει ανικανοποίητους και όσους θελήσουν να ανακαλύψουν αρχαιολογικούς θησαυρούς, με το μουσείο της να αποτελεί την ιδανική στάση για αυτούς. Ο κ. Ευαγγέλου έκανε εκτενή αναφορά στον καταδυτικό τουρισμό, με τα ναυάγια του «Βρετανικού», ενός παλιού αεροπλάνου και ενός ακόμη πλοίου, να προσελκύουν ειδικές αποστολές από το εξωτερικό που θέλουν να τα δουν από κοντά.

taxidi kea8
taxidi kea8

Η τουριστική χρονιά για την Κέα θα είναι και φέτος ανοδική, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος, που την ίδια στιγμή απαντώντας σε ερώτηση για το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού, τονίζει ότι είναι λάθος η αποτίμηση των τουριστικών πεπραγμένων σε νούμερα-αφίξεων.

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

«Μίλησε» ο καταγραφέας του μοιραίου Mirage 2000-5: Πώς σκοτώθηκε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος

Εξέλιξη - ΣΟΚ στη ληστεία των 145.000 ευρώ στη Μύκονο - Οργή για το δράστη

Σχετικές ειδήσεις