ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό: Δεκάδες νεογέννητα περιμένουν σε κλινικές να τα παραλάβουν οι γονείς τους (vid)

Συγκλονιστικό: Δεκάδες νεογέννητα περιμένουν σε κλινικές να τα παραλάβουν οι γονείς τους (vid)
youtube

Τα μωρά γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες.

Δεκάδες είναι τα μωρά στην Ουκρανία που ήρθαν στον κόσμο μέσω παρένθετων μητέρων και φιλοξενούνται σε κλινικές ή ξενοδοχεία μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα και να μπορέσουν οι βιολογικοί τους γονείς να τα πάρουν.

Η υπόθεση έλαβε διαστάσεις μετά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο από την Bio TexCom, τη μεγαλύτερη εταιρεία παρένθετης μητρότητας στην Ουκρανία, όπου περίπου 50 νεογέννητα, το ένα δίπλα στο άλλο, φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του Κιέβου μέχρι να παραδοθούν στους γονείς τους.

Καθένα από αυτά τα μωρά ήρθε στον κόσμο μέσω παρένθετης μητέρας και οι γονείς τους είναι από διάφορα μέρη του κόσμου: Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ισραήλ, Γερμανία, Κίνα, Μεξικό, Ρουμανία και πολλές άλλες χώρες.

Οι περισσότεροι γονείς, που σημειωτέον πλήρωσαν χιλιάδες δολάρια προκειμένου το όνειρο ενός παιδιού να πραγματοποιηθεί, είδαν για πρώτη φορά το μωρό τους μόνο μέσω βιντεοκλήσεων και εικόνων από την κλινική λόγω των κλειστών συνόρων.

Ο Rafa Aires από την Ισπανία, ήταν στη χώρα πριν επιβληθεί το lockdown. Κατάφερε να είναι με την κόρη του Marta αλλά δεν μπορεί να φύγει καθώς το Κίεβο έχει αναστείλει σχεδόν όλες τις πτήσεις, αναφέρει το Reuters . Ο Aires επιβεβαιώνει ότι όλες οι νοσοκόμες και το προσωπικό στο ξενοδοχείο της κλινικής προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες.

Η εταιρεία προσπάθησε να παρηγορήσει τους απελπισμένους γονείς στο βίντεο εξηγώντας ότι κάθε μωρό φροντίζεται επιμελώς για 24 ώρες την ημέρα από μια ομάδα εξειδικευμένων νοσοκόμων και γιατρών.

«Είναι απαραίτητο να ενημερώσουμε τους γονείς για το πόσο τρώνε τα μωρά τους , πώς κοιμούνται και ποιο είναι το βάρος τους… Ευχόμαστε να τους επιτραπεί να πάρουν τα παιδιά τους σύντομα», αναφέρει η εν λόγω εταιρεία.

Τουλάχιστον 100 νεογέννητα μωρά έχουν εγκλωβιστεί στην Ουκρανία και φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία και κλινικές μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με τους New York Times η Ουκρανία δεν καταγράφει στατιστικά στοιχεία για την παρένθετη μητρότητα. Μόνο η εταιρεία Bio TexCom περιμένει περίπου 500 γεννήσεις ενώ άλλες 14 εταιρείες προσφέρουν την ίδια υπηρεσία.

Η Ουκρανία είναι ίσως με διαφορά, αν και όχι η μόνη χώρα που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ωαρίων και της γέννησης παιδιού έναντι αμοιβής.

Πηγή: Mothersblog.gr