ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Κίνδυνος για τέταρτο κύμα πανδημίας λόγω των μεταλλάξεων

HΠΑ: Κίνδυνος για τέταρτο κύμα πανδημίας λόγω των μεταλλάξεων

Η εξάπλωση των νέων, πιο μεταδοτικών στελεχών του κορονοϊού απειλεί να προκαλέσει ένα «πιθανό τέταρτο κύμα κρουσμάτων» στις Η.Π.Α, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Τα νέα δεδομένα από το μέτωπο του κορονοϊού είναι άκρως ανησυχητικά, προειδοποιεί η Ροσέλ Βαλένσκι, επικεφαλής των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, καταγράφονταν στις ΗΠΑ 70.000 νέα κρούσματα την ημέρα, αριθμός πολύ υψηλός . Την ίδια περίοδο η χώρα κατέγραψε 2.000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

«Παρακαλώ ακούστε με καθαρά: Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, με τις μεταλλάξεις να εξαπλώνονται, μπορεί να χάσουμε το έδαφος που έχουμε κερδίσει με κόπο. Αυτές οι μεταλλάξεις αποτελούν μια πολύ πραγματική απειλή για τους ανθρώπους μας και την πρόοδό μας» είπε χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες ανησυχούν ιδιαίτερα για τη βραζιλιάνικη, τη νοτιοαφρικανική και τη βρετανική μετάλλαξη που σύμφωνα με το CDC θα γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού μέσα στο μήνα.

Oι Η.Π.Α έχουν καταγράψει μέχρι σήμερα περισσότερα από 28 εκατομμύρια κρούσματα και 500.000 θανάτους από κορονοϊό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ). Μέχρι στιγμής, έχουν χορηγηθεί τουλάχιστον 76 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. Μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, οι μεταλλάξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων, απειλώντας με κατάρρευση τα συστήματα υγείας που βρίσκονται ήδη υπό πίεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο