ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι ταξιδιωτικές τάσεις της εποχής της πανδημίας που ήρθαν για να μείνουν

Οι ταξιδιωτικές τάσεις της εποχής της πανδημίας που ήρθαν για να μείνουν

Ένας από τους κλάδους ο οποίος υπέστη βαρύ πλήγμα στην εποχή της πανδημίας, είναι αναμφίβολα ο ταξιδιωτικός.

Ο φόβος του Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα που οι περισσότερες χώρες έλαβαν για την προστασία των πολιτών τους από τη νόσο, κατέστησαν την οργάνωση ενός ταξιδιού μία ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση τον τελευταίο χρόνο.

Μπορεί, λοιπόν, οι περισσότεροι από εμάς να αφήσαμε πίσω μας τα ταξιδιωτικά μας σχέδια ή ακόμη και να ακυρώσαμε ταξίδια, ωστόσο, όπως με βάση τις μέχρι στιγμές προβλέψεις για τον τουρισμό, ο ταξιδιωτικός κλάδος αναμένεται να παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης εντός του έτους, καθώς όλο πιο πολλοί άνθρωποι θα εμβολιάζονται.

Για την ακρίβεια, αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πραγματοποιούν ήδη τα πρώτα τους ταξίδια ή κάνουν δειλά, τα σχέδιά τους για το επόμενο ταξίδι εντός ή εκτός της χώρας τους, προσπαθώντας φυσικά να βάζουν την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο. Φαίνεται, λοιπόν, πώς κάποιες από τις ταξιδιωτικές τάσεις οι οποίες διαμορφώθηκαν την εποχή της πανδημίας, θα αποτελέσουν τον «κανόνα» στις εξορμήσεις μας και τα επόμενα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα της Vrbo, ορισμένες ταξιδιωτικές συνήθειες που άρχισαν να παρατηρούνται τον τελευταίο χρόνο, θα παραμείνουν στη ζωή μας, τόσο το 2021, όσο και ενδεχομένως τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Το ποιες είναι αυτές οι τάσεις, θα το ανακαλύψετε αμέσως!

Η επαφή με τη φύση σε πρώτο πλάνο

Στην επαρχία και όχι στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις στρέφονται οι ταξιδιώτες σήμερα, σύμφωνα με τη Vrbo. Η επαφή με τη φύση και η ασφάλεια που μπορούν να παρέχουν σε έναν ταξιδιώτη οι περιηγήσεις μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, στρέφουν τους ταξιδιώτες σε άλλους, περισσότερους ήσυχους και εναλλακτικούς προορισμούς. Για την ακρίβεια, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το 61% των Αμερικανών εμφανίζεται περισσότερο πρόθυμο να επισκεφτεί έναν επαρχιακό προορισμό, αντί για ένα μητροπολιτικό κέντρο. Και όπως όλα δείχνουν, αυτή είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει.

Τα ταξίδια με το αυτοκίνητο κερδίζουν έδαφος

Εκτός από ταξίδια στη φύση, μετά τη πανδημία θα ταξιδεύουμε περισσότερο και με το αυτοκίνητο. Η ασφάλεια έρχεται σε πρώτο πλάνο για τους περισσότερους ταξιδιώτες, γεγονός που καθιστά το αυτοκίνητο ένα ιδανικό όχημα για ταξιδιωτικές περιηγήσεις -σε αντίθεση με το αεροπλάνο -που συνεπάγεται συχνά με πολύωρη αναμονή σε ένα ή και περισσότερα αεροδρόμια. Σύμφωνα δε με την έρευνα, το 59% των οικογενειών που έλαβαν μέρος σε αυτή, δήλωσε πως είναι πιθανότερο να ταξιδέψει οδικώς παρά αεροπορικώς στο άμεσο μέλλον.

Flexcation ή αλλιώς, όταν το ταξίδι συνδυάζεται με την εργασία

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στον τουρισμό της περιόδου της πανδημίας, στην οποία στρέφονται -και όπως φαίνεται, θα συνεχίσουν να στρέφονται- όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες, είναι το Flexcation. Πρόκειται για την ταξιδιωτική τάση η οποία συνδυάζει τις διακοπές σε έναν προορισμό με την εργασία. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της έρευνας της Vrbo, το 52% των ταξιδιωτών που είπε «ναι» σε αυτό το travel trend φέτος, βρήκε την εμπειρία ιδιαίτερα ωφέλιμη σε οικογενειακό επίπεδο, με το 67% να δηλώνει πως θα επιλέξει να πραγματοποιήσει ξανά ένα ταξίδι που συνδυάζει τόσο τη χαλάρωση και τις περιηγήσεις σε έναν νέο προορισμό, όσο και την εργασία.

Από την επαφή με τη φύση μέχρι τα οικογενειακά οδικά ταξίδια και την τάση του Flexcation, δηλαδή τον συνδυασμό των διακοπών με την εργασία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πανδημία άλλαξε σε σημαντικό βαθμό και τον τρόπο που ταξιδεύουμε και το σίγουρο είναι πως η ασφάλειά μας, θα αποτελέσει το στοιχείο-«κλειδί» σε ό,τι αφορά στις αποδράσεις μας το 2021, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθούσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.