ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φιλανθρωπική οργάνωση της Πολωνίας θα φιλοξενήσει 2.000 ορφανά παιδιά

 Φιλανθρωπική οργάνωση της Πολωνίας θα φιλοξενήσει 2.000 ορφανά παιδιά
«Οι ανατολικοί γείτονές μας μιλούν για μια ανθρωπιστική καταστροφή που πλησιάζει ταχύτατα», ανέφερε ο διευθυντής της Caritas στην Πολωνία.
AP - Pavlo Palamarchuk

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φιλανθρωπική οργάνωση «Cairtas» θα φιλοξενήσει 2.000 ορφανά παιδιά.

Η Καθολική φιλανθρωπική οργάνωση «Caritas» θα φιλοξενήσει στην Πολωνία 2.000 ορφανά παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από 300 παιδιά αναμένεται να φτάσει την Τετάρτη στην Πολωνία.

Ο διευθυντής της Caritas στην Πολωνία, Μαρσίν Ιζίτσκι, μιλώντας στο πρακτορείο PAP ανέφερε: «Οι ανατολικοί γείτονές μας μιλούν για μια ανθρωπιστική καταστροφή που πλησιάζει ταχύτατα. Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε και να παράσχουμε καταφύγιο στους πιο ευάλωτους».

Τα παιδιά αυτά προέρχονται κυρίως από ορφανοτροφεία της ανατολικής Ουκρανίας, της περιοχής που πλήττεται περισσότερο από τη ρωσική επίθεση. Η πρώτη ομάδα θα κατευθυνθεί στο Οπόλε και τη Τσεστόχοβα, στη νότια Πολωνία και θα φιλοξενηθεί σε εστίες φιλανθρωπικών και εκκλησιαστικών οργανισμών.

Περισσότεροι από 660.000 άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία αφού ξεκίνησε η ρωσική επίθεση, την περασμένη Πέμπτη. Υπολογίζεται ότι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι φτάνουν το 1 εκατομμύριο. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι επίκειται ανθρωπιστική κρίση και ζήτησε κατεπείγουσα χρηματοδότηση ύψους 1,7 δισεκ. δολαρίων, καθώς πιστεύει ότι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειαστούν βοήθεια στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Παιδιά τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου – Οι ιστορίες και οι φωτογραφίες που συγκλονίζουν