ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Έρευνα του FBI στο σπίτι του - Ψάχνουν για απόρρητα έγγραφα

Τζο Μπάιντεν: Έρευνα του FBI στο σπίτι του - Ψάχνουν για απόρρητα έγγραφα
O Τζο Μπάιντεν.
AP

Οι πράκτορες του FBI έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ.

Σήμερα, Τετάρτη 1 Ιανουαρίου, πράκτορες του FBI ερευνούν την το σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην παραλία Ρεχόμποθ του Ντέλαγουερ, στο πλαίσιο έρευνας για την προηγούμενη ανακάλυψη απόρρητων εγγράφων σε άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με τον πρόεδρο, δήλωσε ο προσωπικός του δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, oι πράκτορες έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων σε ιδιωτικό γραφείο στην Ουάσινγκτον, το οποίο ο Μπάιντεν είχε χρησιμοποιήσει όσο ήταν ιδιώτης, και στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.

Μάλιστα, η έρευνα της Τετάρτης στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ είναι η πρώτη δημόσια γνωστή φορά που το FBI διεξάγει έρευνα εκεί. Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου στις 11 Ιανουαρίου διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του Ρεχόμποθ και στην κατοικία του Γουίλμινγκτον.

Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, σε δήλωσή του είπε: «Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ριχόμποθ του Ντέλαγουερ».

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτό το έργο χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», είπε ο Μπάουερ.

«Η αναζήτηση σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας».

Σχετικές ειδήσεις

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα συζητήσει με τον Ζελένσκι το ενδεχόμενο νέας στρατιωτικής βοήθειας

ΗΠΑ: Τέλος τα μέτρα για τον κορονοϊό την 11η Μαΐου

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν F-16 στην Ουκρανία