ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η Βενετία σε ρυθμούς Καρναβαλιού

Η Βενετία σε ρυθμούς Καρναβαλιού

Οι γόνδολες, οι μάσκες και χιλιάδες τουρίστες στο πιο διάσημο Καρναβάλι της Ευρώπης,


Της Ελένης Αρλετή

Nτόμινο, καζανόβες και αρλεκίνοι ξεχύθηκαν από τις 15 Φεβρουαρίου στους δρόμους της Βενετίας αναβιώνοντας το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού στο Καρναβάλι της πόλης!

images 5

Το Βενετσιάνικο Καρναβάλι συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θέλει να γνωρίσει από κοντά τα παράξενα έθιμα, τις μάσκες και τα δεκάδες δρώμενα που λαμβάνουν χώρα. Οι ρίζες του Καρναβαλιού βρίσκονται στον 11ο αιώνα και με τα χρόνια έγιναν προσθήκες στις εκδηλώσεις και τα δρώμενα.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Το πιο χαρακτηριστικό του Καρναβαλιού της Βενετίας είναι φυσικά οι μάσκες οι οποίες κλέβουν κάθε χρόνο την παράσταση. Μάλιστα το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς γίνεται διαγωνισμός μάσκας στον οποίο το βραβείο απονέμει μια ομάδα σχεδιαστών.

10007-offerta-07

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Αν νομίζετε ότι ξέρετε τι θα ντυθείτε φέτος σίγουρα δεν έχετε δει τα κοστούμια στο επίσημο site του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού. Στολές από το Μεσαίωνα, δαντέλες, φουρό και χρώματα θα σας ταξιδέψουν!

v865
v867

IL VOLO DELL' ANGELO

Η αλλιώς... το πέταγμα του Αγγέλου! Ίσως το πιο εντυπωσιακό δρώμενο του Καρναβαλιού. Μια πτήση του επισκέπτη από την κορυφή του καμπαναριού του Αγίου Μάρκου, μέχρι το κέντρο της πλατείας. Η πτήση φέτος γίνεται στις 23 Φεβρουαρίου και αναμένεται να καθηλώσει τους χιλιάδες επισκέπτες.

images 4

Το κλείσιμο του Καρναβαλιού θα γίνει φέτος στις 4 Μαρτίου και οι γόνδολες θα μαγέψουν το βράδυ μικρούς και μεγάλους στην πομπή τους!

Οι εικόνες και τα βίντεο αρκούν για να ταξιδέψουμε για λίγο στο παραμύθι!