ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιδεύοντας και… ζωγραφίζοντας τον κόσμο

Ταξιδεύοντας και… ζωγραφίζοντας τον κόσμο

«Πέντε ήπειροι, πέντε χρόνια... χιλιάδες σκίτσα», αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ζωής του Luis Simoes, ενός οδοιπόρου που αντί να φωτογραφίζει όσα τον εντυπωσιάζουν... τα ζωγραφίζει.

Έχοντας επισκεφτεί 29 χώρες τα τελευταία δύο χρόνια, ο Luis Simoes παίρνει άνετα τον τίτλο του έμπειρου ταξιδιώτη. Διέσχισε την Ευρώπη και την Ασία και κατέγραψε τα όσα έζησε εκεί, με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Αντί να βγάλει το smartphone από την τσέπη του και να αναλωθεί σε selfies, επέλεξε να δημιουργήσει αναμνήσεις ζωγραφίζοντας τα όσα έβλεπε. Άλλωστε η φύση της δουλειάς του είναι τέτοια που του επιτρέπει να είναι δημιουργικός, καθώς επαγγέλλεται 3D γραφίστας.

Από την πρώτη στιγμή που εγκατέλειψε την πατρίδα του, την Πορτογαλία, ο 35χρονος Simoes δεν σταμάτησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να τον ζωγραφίζει.

«Πιθανότατα έχω γεμίσει περισσότερα από 60 τετράδια με τα σχέδια μου», αναφέρει σε συνέντευξη του στο CNN, όπου τονίζει ότι έχει ζωγραφίσει κάθε σκηνικό που του έκανε «κλικ».

Έχοντας βαρεθεί τη ρουτίνα της καθημερινότητάς του, αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό που θα του επέτρεπε παράλληλα να κάνει αυτό που αγαπά... να ζωγραφίζει.

Έπειτα από εκατοντάδες ζωγραφιές, ο Simoes προσπαθεί να αποτυπώσει στο σκίτσο του όχι μόνο αυτό που βλέπει, αλλά να δώσει και την ιστορία που διαδραματίζεται εκείνη τη στιγμή...

Ο οδοιπόρος και ζωγράφος διαθέτει μάλιστα και τη δική του ιστοσελίδα, worldsketchingtour.com, όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα ταξίδια του.

Καλά ταξίδια Simoes και αμέτρητα σκίτσα, θαυμάστε τη δουλεία του καλλιτέχνη, σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN.

Σχετικές ειδήσεις