ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τα πιο επικίνδυνα νησιά του πλανήτη!

Τα πιο επικίνδυνα νησιά του πλανήτη!

Το όμορφο καλοκαίρι έχει περάσει και σε λίγο μας αποχαιρετά και το φθινόπωρο, αλλά εμείς ακόμα αναπολούμε ένα όμορφο νησάκι, με μια ερημική παραλία και τις ακτίνες του ηλίου να χαϊδεύουν το πρόσωπο μας!

Όταν σκεφτόμαστε τις καλοκαιρινές μας διακοπές αυτομάτως το μυαλό μας πάει σε κάποιο νησάκι των ελληνικών πελάγων ή και λίγο πιο μακρυά.

Όσο ειδυλλιακό και αν ακούγεται, υπάρχουν μερικά νησάκια στους ωκεανούς της υφηλίου που δεν είναι και τόσο αθώα...

Εδώ δεν θέλεις να περάσεις τις διακοπές σου

Bikini Atoll – Marshall Islands

Αν και ανήκει στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Unesco, ωστόσο η επίσκεψη στο νησί Bikini Atoll είναι άκρως επικίνδυνη. Μεταξύ του 1946 και 1958 το νησί χρησιμοποιήθηκε ως πεδίο δοκιμών για τα πυρηνικά όπλα! Μάλιστα λόγω των πυρηνικών που έπεσαν στα εδάφη του, το νησί συγκέντρωσε πολλή ακτινοβολία, θανατηφόρα για οποιοδήποτε οργανισμό. Το 1987, όμως, πολλοί κάτοικοι επέστρεψαν στον τόπο κατοικίας τους, όταν τους διαβεβαίωσαν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας είχαν πέσει. Αλλά δεν ήταν και τόσο ασφαλές τελικά. Η χλωρίδα και η πανίδα είχε επηρεαστεί, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να παρουσιάζουν πολλές ανωμαλίες κατά τη διάρκεια της γέννας.

Miyake-jima – Ιαπωνία

Αυτό το μικρό νησάκι φιλοξενεί ένα πολύ... «κακό» ενεργό ηφαίστειο. Η τελευταία έκρηξη του Mount Oyama, όπως ονομάζεται, έγινε το 2000-2004, εκκενώνοντας πλήρως το νησί, με τους κατοίκους να επιστρέφουν και πάλι σε αυτό ένα χρόνο πιο μετά, το 2005. Από τότε όμως, το ηφαίστειο συνεχώς βγάζει δηλητηριώδη αέρια, με τους κατοίκους να κυκλοφορούν με μάσκα αερίου.

Ramree Island – Bruma

Το νησί που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «Η μεγαλύτερη καταστροφή που έχουν προκαλέσει τα ζώα στον άνθρωπο», του ρεκόρ Guinness. Το νησί έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και θανατηφόρα ιστορία. Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάπωνες στρατιώτες αναγκάστηκαν να μείνουν στο νησί, όπου κύριος κάτοικος είναι... ο κροκόδειλος. Συνολικά, περισσότεροι από 400 άνθρωποι φαγώθηκαν από τα ερπετά.

North Sentinel Island – Adaman Islands

Σε αυτό το νησί με την πλούσια βλάστηση, κατοικούν οι ιθαγενείς Sentinelese, από τις τελευταίες φυλές αυτού του πλανήτη, που δεν έχει καμία επαφή με τον έξω κόσμο, πράγμα που τους κάνει λίγο επιθετικούς. Την τελευταία φορά που δυο ψαράδες πλησίασαν το νησί οι Sentineese τους σκότωσαν.

Reunion Island – Ινδικός ωκεανός

Όσοι φοβάστε τους καρχαρίες να μείνετε μακριά από αυτό το νησί, καθώς στα νερά του φιλοξενείται ένας τεράστιος αριθμός καρχαριών. Μάλιστα επιθέσεις καρχαριών ξεπερνούν τις 12 τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι τροπικοί παράδεισοι... που πρέπει να αποφεύγουμε!

Σχετικές ειδήσεις