ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι κρυφές τοποθεσίες του Λονδίνου

Οι κρυφές τοποθεσίες του Λονδίνου

Η πρωτεύουσα του shopping, το Λονδίνο, εκτός από τα γνωστά σε όλους μας αξιοθέατα, «κρύβει» μερικές περίεργες τοποθεσίες που δεν φανταζόσασταν.

Η κλασική επίσκεψη στο Βρετανικό μουσείο και η selfie μπροστά από το Big Ben μπορούν να... διεκπεραιωθούν την πρώτη μέρα του ταξιδιού, ωστόσο αν θέλετε να γνωρίσετε και να εξερευνήσετε το μυστικό και σκοτεινό Λονδίνο, αφήστε τους τουριστικούς οδηγούς στην άκρη και διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω, κρατώντας σημειώσεις!

Η πέτρινη μύτη στο μνημείο Admiralty Arch

nose

Η αψίδα Admiralty «φιλοξενεί» μια μυστηριώδης πέτρινη μύτη. Οι αστικοί μύθοι γύρω από τη μύτη πλήθαιναν και τα σενάρια όλο και φούντωναν, μέχρι το 1997 που αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Ένας καλλιτέχνης, ονόματι Rick Buckley, είχε τοποθετήσει εκεί το αντικείμενο διαμαρτυρόμενος για τις κάμερες ασφαλείας που είχαν τοποθετηθεί σε ολόκληρο το Λονδίνο.

Τα μυστικά καταφύγια – The Eisenhower Center

katafygia

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατασκευάστηκαν υπόγεια καταφύγια πλήρως εξοπλισμένα, με κουζίνες, τουαλέτες και εγκαταστάσεις ιατρικής περίθαλψης για 8,000 ανθρώπους.

Οι ψεύτικες προσόψεις σπιτιών του Leinster Terrace

prosopseis

Πολύ πριν κατασκευαστεί το μετρό, η γειτονία Leinster Terrace ήταν πυκνοκατοικημένη και δημοφιλής. Όταν όμως κατασκευάστηκε η πρώτη γραμμή, τα πρώτα τρένα χρειάζονταν κάποιο μέρος ώστε να εκπέμπουν το καπνό και τον ατμό που είχε συσσωρευτεί. Οι ψεύτικες προσόψεις δημιουργήθηκαν στον αριθμό 23-24 Leinster Terrace, ώστε τα τρένα να κρύβονται από πίσω και να διώχνουν τον καπνό.

Αντλία νερού του John Snow

pigi

Ακόμα μπορείτε να δείτε την αυθεντική αντλία νερού χάρη στην οποία εξαπλώθηκε η χολέρα το 1854. Στην οδό Broadwick Street W1, στέκεται η αντλία νερού γνωστή και ως αντλία νερού του John Snow. Ο Dr. John Snow κατάλαβε ότι οι θάνατοι από χολέρα στην περιοχή προέρχονταν από το μολυσμένο νερό που αντλούταν από την πηγή.

Σχετικές ειδήσεις