ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πού θα ανεγερθούν οι υψηλότεροι ουρανοξύστες για το 2015

Πού θα ανεγερθούν οι υψηλότεροι ουρανοξύστες για το 2015

Το 2014 ξεφύτρωσαν πολλοί wanna-be ουρανοξύστες...

Και μόνο στη θέα τους, εντυπωσιάζεσαι...

Το One World Trade Center έγινε το Νοέμβριο ο υψηλότερος ουρανοξύστης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, παίρνοντας τη θέση των Δίδυμων Πύργων, που κατέρρευσαν το 2001, σκορπίζοντας το θάνατο σε χιλιάδες άτομα. Δεκατρία χρόνια μετά η τάξη στο σημείο εκείνο έχει αποκατασταθεί.

Ένα μήνα πριν καλωσορίσουμε την καινούρια χρονιά, ας δούμε τα κτίρια-μεγαθήρια που θα υψωθούν στον ουρανό εντός του 2015.

Shanghai Tower

Με 632 μέτρα, ο πύργος της Σαγκάη, είναι το υψηλότερο κτίριο στην Κίνα και το δεύτερο υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, πίσω από το Burj Khalifa στο Ντουμπάι. Όταν θα ανοίξει και επίσημα το 2015, θα στεγάσει γραφεία και ξενοδοχεία.

Marina 101

Το Ντουμπάι «φιλοξενεί» ήδη τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο, αλλά αυτό δεν τους σταματά καθώς φιλοδοξούν ότι μέσα στο 2015 θα έχουν εγκαινιάσει ακόμη έναν ουρανοξύστη που θα ξεπερνά τα 426 μέτρα.

Park Avenue

Νέα Υόρκη και ουρανοξύστες πάνε πακέτο! Μπορεί το Ντουμπάι να έχει κλέψει με το Burj Khalifa τη δόξα από την αμερικανική μητρόπολη, ωστόσο το 2015 ένας νέος ουρανοξύστης, που θα ξεπερνά τα 425 μέτρα θα είναι έτοιμος.

Vostok Tower

Με το ύψος του να φτάνει τα 373 μέτρα, ο ένας εκ των δυο ουρανοξυστών που κατασκευάζονται στη Μόσχα, θα είναι έτοιμος μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σχετικές ειδήσεις