ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η Κούβα πριν αλλάξει για πάντα!

Η Κούβα πριν αλλάξει για πάντα!

Μια νέα σελίδα φαίνεται ότι ανοίγει στην ιστορία της Κούβας μετά τη συμφωνία της με τις ΗΠΑ. Σίγουρα κάτι αλλάζει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής!

Πριν αλλάξει για πάντα πρόσωπο το νησί του Τσε, σε καλεί σε ένα ταξίδι στην απαράμιλλη γοητείας μέσα από 14 δυνατές εικόνες!

Αν το ταξίδι στην Κούβα είναι στα άμεσα σχέδια σου, τότε προλαβαίνεις ακόμα να πάρεις μια γεύση από τη χώρα που ζει (για λίγο ακόμα) στους δικούς της ρυθμούς!

Περιπλάνηση στην παλιά Αβάνα

Η Κουβανική πρωτεύουσα έχει πολλά να δεις και να κάνεις, αλλά η παλιά Αβάνα, που ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco κλέβει τις εντυπώσεις. Εδώ σίγουρα θα αφιερώσεις πολύ χρόνο για να περιπλανηθείς σε όλες τις γνωστές αλλά και κρυφές γωνιές της!

Στο λιμάνι της Αβάνας

Η μεγάλη προκυμαία, Malecon, κατασκευάστηκε για να προστατεύει την πόλη από τη θάλασσα. Από εδώ μπορείς αν δεις το Castillo de los Reyes Magos Tres del Morro, του 17ου αιώνα, ενώ το γειτονικό κάστρο, Fortaleza de San Carlos de la Cabaña, του 18ου αιώνα, είναι το μεγαλύτερο φρούριο της Λατινικής Αμερικής.

Μοχίτο, όπως μόνο οι Κουβανοί ξέρουν να πίνουν

Ο Σαλβαντόρ Αλιέντε, ο Πάμπλο Νερούδα και ο Έρνεστ Χέμινγουει ήταν ανάμεσα στους διάσημους πελάτες του Bodeguita del Medio, που είναι ένα από τα πιο διάσημα Bar.

Επισκέψου την ετοιμόρροπη αποικιακή πόλη του Τρινιντάντ

Παλιά σπίτια γεμάτα με τις καλύτερες πορσελάνες και κρύσταλλα, που αγοράστηκαν από τα τεράστια κέρδη που έφερναν η ζάχαρη και οι σκλάβοι, με τοιχογραφίες και περίτεχνες προσόψεις που καταρρέουν στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια, είναι όσα θα δεις στην πόλη που ανήκει στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Βόλτα στο Varadero

Το Varadero είναι το πιο σημαντικό θέρετρο της Κούβας, με την καλύτερη πρόσβαση και τις καλύτερες παραλίες, με μαλακή λευκή άμμο και ρηχά, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Πηγή φωτογραφιών: telegraph

Σχετικές ειδήσεις