ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πράγα: Για κλασική μουσική και όχι μόνο (photos)

Πράγα: Για κλασική μουσική και όχι μόνο (photos)

Πού αλλού θα απολαύσει κανείς κλασική μουσική αν όχι στην Πράγα. Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πράγας γίνεται κάθε άνοιξη και φιλοξενεί σολίστ και ορχήστρες αξιώσεων. Υπολογίστε και τον μπαρόκ γοτθικό διάκοσμο της Πράγας και κλείστε εισιτήρια για το Μάιο.

Το Φεστιβάλ αρχίζει στις 12 Μαϊου και τελειώνει στις 2 Ιουνίου. Οπότε τσεκάρετε το πρόγραμμά του που μπορείτε να βρείτε εδώ για να βρείτε ποια μουσικά σύνολα σας ενδιαφέρουν και κάντε το πρόγραμμά σας. Η Πράγα και η Παλιά της πόλη θα σας ενθουσιάσουν. Μπορείτε να περιπλανιέστε στα δρομάκια της επί ώρες.

Θεωρείται μια από τις πλέον ατμοσφαιρικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Η γειτονιά του Κάφκα, η γειτονιά με τα μπαράκια και τις μπουτίκ, τα τζαζ μπαρ είναι κάποια από τα σημεία που θα περάσετε αν τελικά αποφασίσετε να πάτε στην Πράγα.

Το Αστρονομικό Ρολόι Οrloj της παλιάς πόλης δείχνει τέσσερις διαφορετικές ώρες, τη θέση των αστεριών και τους μήνες του έτους. Το ρολόι είναι τουριστική ατραξιόν αφού κάθε ώρα η φιγούρα του Θανάτου αναποδογυρίζει την κλεψύδρα και στη συνέχεια ανοίγει το πορτάκι για να γίνει η παρέλαση των δώδεκα αποστόλων, του Τούρκου, του Φιλάργυρου και της Ματαιοδοξίας.


Photos: Moyan Brenn

Σχετικές ειδήσεις