ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πού θα βρεις τα καλύτερα Απεριτίβο στη Φλωρεντία

Πού θα βρεις τα καλύτερα Απεριτίβο στη Φλωρεντία

Σε όλες τις μεσογειακές χώρες υπάρχει μια εκδοχή για το μεζεδάκι. Στην Ισπανία είναι τα τάπας, στην Ιταλία τα Απεριτίβο. Το ιταλικό Απεριτίβο σημαίνει ότι πληρώνοντας ένα φιξ ποσό, συνήθως κάτι λιγότερο από 10 ευρώ μπορείτε να πάρετε ένα ποτό και να τσιμπήσετε όσο τραβάει η όρεξή σας από το μπουφέ που είναι φορτωμένος με καλούδια.

Τα ιταλικά μεζεδάκια δεν έχουν και πολύ σχέση με τα δικά μας αλλά είναι εξίσου νόστιμα και χορταστικά. Αν λοιπόν είστε στη Φλωρεντία και αποφασίσατε ότι θα συμπεριφερθείτε ως γνήσιοι Ιταλοί ιδού τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε το aperitivo σας.

Στο Moyo στην πλατεία Santa Croce πολύ κοντά στην Ponte Vecchio. Δυνατή μουσική, πολλά εφέ με τα φώτα και ξεχωριστό μενού για aperitive κάθε μέρα. Πίτσα και ζυμαρικά τις Δευτέρες, τις Τετάρτες κάποια άλλη κουζίνα και την Κυριακή burgers και τηγανητές πατάτες. Πληρώνετε μόνο ό,τι πιείτε.

Στο Kitsch στην Piazza Beccaria. Ο μεγαλύτερος μπουφές της Φλωρεντίας ανοίγει από νωρίς και καλό θα ήταν να πάτε πριν τις 19.30 για να βρείτε θέση. Υπάρχουν και θέσεις έξω από το μαγαζί αλλά μέσα είναι καλύτερα μιας και ο δρόμος έχει αρκετή κίνηση από το αυτοκίνητο.

Στο Zoe ή στο Negroni, δύο κλαμπ που γειτονεύουν στη γειτονιά Diladdarno είναι το μυστικό των Φιορεντίνων. Όλοι έχουν περάσει από κει και φυσικά είναι το πιο trendy σημείο της πόλης. Κανείς δεν κάθεται μέσα, όλοι είναι όρθιοι έξω μιλάνε καπνίζουν και διασκεδάζουν.

Σχετικές ειδήσεις