ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Στο Παρίσι για το Paris Fashion Week και όχι μόνο!

Στο Παρίσι για το Paris Fashion Week και όχι μόνο!

Αν ούτως ή άλλως έχετε όνειρο να πάτε στο Παρίσι, τότε τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι η καλύτερη ευκαιρία. Η Πόλη του Φωτός θα φιλοξενεί την ετήσια Εβδομάδα Μόδας και όλοι θα είναι εκεί. Σχεδιαστές, μοντέλα και το γκλάμουρ όλου του κόσμου.

Η Εβδομάδα Μόδας αρχίζει στις 29 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 7 Οκτωβρίου. Ακόμα και αν δεν έχετε εισιτήρια για να παρακολουθήσετε τις επιδείξεις, ή αν δε θέλετε να βγάλετε, μπορείτε απλά να συχνάζετε στην περιοχή και να χαζεύετε συνολάκια.

Από τη στιγμή που θα το αποφασίσετε θα πρέπει να έχετε ένα βασικό πλάνο για να μπορέσετε αν μη τι άλλο να δείτε τα βασικά στο Παρίσι. Το Μουσείο του Λούβρου επί παραδείγματι χρειάζεται μέρες ολόκληρες για να το εξαντλήσετε. Αρκεί να σας πούμε ότι είναι 60.000 τ.μ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μελετήσετε που βρίσκεται τι και να κάνετε στοχευμένη επίσκεψη.

Δείτε οπωσδήποτε τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου και φυσικά τη Μόνα Λίζα.

Η Παναγία των Παρισίων είναι κάτι που πρέπει να θαυμάσετε κατά προτίμηση όταν καθρεφτίζεται στα νερά του Σηκουάνα. Για τον πύργο του Άιφελ δεν χρειάζεται να σας το πούμε εμείς.

Για μια πιο εναλλακτική βόλτα προτιμήστε το Μαρέ το οποίο είναι γεμάτο καφέ, μοδάτα ατελιέ και φυσικά για φαλάφελ. Στη Μονμάρτη περιπλανηθείτε στα σοκάκια που περπάτησαν ο Πικάσο, ο Σκοτ Φιτζέραλντ και ο Έρνεστ Χέμινγουέι και ψωνίστε από τους πλανόδιους καλλιτέχνες.

Σχετικές ειδήσεις