ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αγαπάτε τους πειρατές; Βάλτε πλώρη για τα Νησιά Κέιμαν

Αγαπάτε τους πειρατές; Βάλτε πλώρη για τα Νησιά Κέιμαν

Κάθε Νοέμβριο στα Νησιά Κέιμαν γίνεται ένα Φεστιβάλ. Με πειρατές, πειρατικά πλοία και φυσικά πολύ ρούμι. Η Εβδομάδα των Πειρατών κρατάει λίγο παραπάνω, περί τις 11 μέρες, αλλά πειρατές είναι αυτοί δε θα κάτσουν να σκάσουν με την ακριβολογία.

Οι δρόμοι γεμίζουν με ανθρώπους ντυμένους με πειρατικές στολές και όλοι διασκεδάζουν με τον παλιό καλό τρόπο: Πίνοντας και χορεύοντας. Η Εβδομάδα των Πειρατών ήταν μια ιδέα του υπουργού Τουρισμού των Νησιών, ο οποίος σκέφτηκε ότι έτσι θα επιμήκυνε την τουριστική περίοδο. Όλα αυτά το 1977.

Έκτοτε γίνεται κάθε χρόνο με πάνω από 40.000 επισκέπτες ετησίως. Η γιορτή ξεκινά με σόου πυροτεχνημάτων και συνεχίζει με τη στέψη της Βασίλισσας και ένα μεγάλο street party.

Ταυτόχρονα αρχίζει και η εισβολή από τη θάλασσα με δεκάδες πειρατικά πλοία να μπαίνουν στο λιμάνι. Η Καραϊβική είναι ούτως ή άλλως όμορφη, φανταστείτε τη και με πειρατικά πλοία να φαίνονται στον ορίζοντα.

Λίγη κουλτούρα με το ρούμι σας, θα πάρετε;

Μέσα στην Εβδομάδα, 7 διαφορετικές πολιτισμικές κοινότητες παρουσιάζουν τα καλύτερά τους, μία κάθε ημέρα. Από την τοπική παραδοσιακή τους κουζίνα, μέχρι τη μουσική τους και τα χειροτεχνήματά τους.
Φέτος η γιορτή αρχίζει τις 12 Νοεμβρίου και λήγει στις 22.

Σχετικές ειδήσεις