ΚΟΣΜΟΣ

Τα μυστηριώδη μοτίβα στην παραλία που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι επιστήμονες (photos)

Τα μυστηριώδη μοτίβα στην παραλία που δεν μπορούν να εξηγήσουν οι επιστήμονες (photos)

Αυτοί οι μυστηριώδης σχηματισμοί στην παραλία εντοπίστηκαν σε μια παραλία στο Dorset της Αγγλίας και οι επιστήμονες είναι ανίκανοι να δώσουν μια λογική εξήγηση.

Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα μοτίβα προέρχονται από εξωγήινους, ωστόσο αν δεν ανήκετε στην κατηγορία των συνωμοσιολόγων, ίσως οι παρακάτω υποθέσεις να σας ικανοποιήσουν.

Η πρώτη είναι η θεωρία «στέκεται στην άκρη», η οποία περιλαμβάνει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του κανονικού κύματος που πλησιάζει την ακτή και την «άκρη» του κύματος το οποίο σχηματίζει όταν βρίσκεται κάθετο προς την ακτή. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ αυτών των κυμάτων έχουν μια τακτική απόσταση μεταξύ των σημείων της διαφορετικής έντασης του κύματος.

Η άλλη θεωρία είναι η θεωρία της αυτο-οργάνωσης η οποία ισχυρίζεται ότι οι ακμές είναι το αποτέλεσμα του τακτικού κύματος και οι αλληλεπιδράσεις με την άμμο και πάροδο του χρόνου που δημιουργούν βρόχους ανάδρασης. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι δύο αυτές θεωρίες μπορούν να λειτουργήσουν από κοινού προκειμένου να δημιουργήσουν αυτές τις περίεργες δομές.