ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Στη Μπολόνια ο χειμώνας είναι υπέροχος (photos)

Στη Μπολόνια ο χειμώνας είναι υπέροχος (photos)

H Ιταλία είναι αγαπημένος προορισμός. Αν έχετε ήδη κάνει τις βόλτες σας σε Ρώμη, Φλωρεντία και Βενετία, το επόμενο ταξιδάκι σας ας είναι η Μπολόνια. Η περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνα, στην οποία ανήκει βρίσκεται στα βόρεια της χώρας και είναι διάσημη για την ατμόσφαιρά της αλλά και το εκπληκτικό φαγητό.

Χτισμένη πάνω σε ένα δίκτυο καναλιών τα περισσότερα εκ των οποίων είναι κτισμένα χάνει κάτι από τη μαγεία της Βενετίας, αλλά η πόλη είναι ουσιαστικά πάνω στο νερό. Αν πάτε στη Μπολόνα φυσικά θα βρεθείτε στην Πιάτσα Ματζόρε. Εκεί δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Πετρωνίου, το δημαρχείο της πόλης και αν βαρεθείτε παίρνετε το δρόμο για την Πιάτσα Γκαλβάνι όπου επίσης θα δείτε πολλά και θαυμαστά κτίρια.

Πύργοι, Παλάτσο και φυσικά πανέμορφα σοκάκια δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό για να απολαύσετε τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που έχει εντάξει η πόλη στο πρόγραμμά της για το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων θα το βρείτε εδώ.

Η γαστρονομία είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείτε τη Μπολόνια. Εξάλλου η Μπολωνέζ, η γνωστή μακαρονάδα είναι δικιά της πατέντα. Όπως και η μορταδέλα και τα τορτελίνι. Η κουζίνα της Μπολόνια είναι βαριά αλλά απίστευτα νόστιμη. Τα κρασιά του Πάδο συνοδεύουν άριστα οτιδήποτε επιλέξετε να δοκιμάσετε.

Σχετικές ειδήσεις