ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές

Αυτές είναι οι  καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές

Τα Χριστούγεννα θέλουν ατμόσφαιρα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στήνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου οπότε οι επιλογές που έχετε είναι πάμπολλες. Από μικρά ατμοσφαιρικά παζάρια με τοπικές λιχουδιές, μέχρι αγορές υπερπαραγωγές για γερά βαλάντια.Ακόμα και αν δεν έχετε χρήματα για να ταξιδέψετε στα αλήθεια, μπορείτε να χαζέψετε και να ονειρευτείτε.

Αυστρία (15 Νοεμβρίου 2015 - 6 Ιανουαρίου 2016)

Το Ινσμπουρκ είναι η πόλη στην οποία θα βρείτε το τέλειο περιβάλλον για να νιώσετε τη ζεστασιά των Χριστουγέννων. Πολλές αγορές βρίσκονται διάσπαρτες στη μικρή αυτή πόλη με την πλέον ατμοσφαιρική στην Altstadt. Μεσαιωνικά σπίτια στέκονται δεξιά και αριστερά, ενώ στους πάγκους θα βρείτε εκατοντάδες ξύλινα παιχνίδια, σπιτάκια από gignerbread και είδη από φυσητό γυαλί. Η τοπική σπεσιαλιτέ είναι λουκουμάδες σερβιρισμένοι ζεστοί με σάλτσα από κράνμπερι. Στην διπλανή αγορά του Kiebachgasse, στήνονται δεκάδες σκηνικά από δημοφιλή παραμύθια. Η Ραπουνζέλ και η μακριά κοτσίδα της θα κρέμεται σίγουρα από κάποιο παράθυρο.
Κλασική επιλογή είναι φυσικά και η Βιέννη με μια αγορά που έχει τις ρίζες της πίσω στον 13ο αιώνα. Καρουζέλ, παζάρια με γλυκά ή με χειροποίητα ξυλόγλυπτα και φυσικά η Βιεννέζικη ατμόσφαιρα.

Γαλλία (28 Νοεμβρίου - 27 Δεκεμβρίου 2015)

Στην πόλη Angers γίνεται σε ετήσια βάση ένα φεστιβάλ για τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Τι να περιμένετε; Πολύ και καλό φαγητό. Στο Place du Ralliement, μπροστά από το Θέατρο της πόλης θα απολαύσετε ζεστό κόκκινο κρασί (vin chaud) και φυσικά λαχταριστά σοκολατάκια. Καρουζέλ παντού, τρενάκι για τους μικρούς επισκέπτες και φυσικά πολλά και επώνυμα μαγαζιά για ψώνια.

Στρασβούργο (27 Νοεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου 2015)

strasbouro

Η Αλσατία στα σύνορα Γαλλία Γερμανίας έχει ούτως ή άλλως ιδιαίτερη γοητεία. Τα σπίτια της περιοχής είναι χάρμα οφθαλμών και το Στρασβούργο κατέχει τον τίτλο της Καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στην Ευρώπη για δύο συναπτά έτη. Η αγορά που για πρώτη φορά διοργανώθηκε το 1570 είναι γνωστή για τα 11 διαφορετικά χωριά που στήνονται εντός της. Όσο θα γυρνάτε στο εσωτερικό τους κεράστε τον εαυτό σας μπισκότα bredele. Υπάρχουν σε τόσες πολλές εκδοχές που δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείτε. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε μερικά για να τα κρεμάσετε στο δένδρο σας. Λέμε τώρα...

Στουτκάρδη (25 Νοεμβρίου - 23 Δεκεμβρίου 2015)

stutkardi

Από το 1692, η Stuttgarter Weihnachtsmarkt είναι η πιο γνωστή χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας. Παντού θα μυρίζει κρασί με μπαχαρικά και πεύκο. Καλό ακούγεται έτσι; Περίπου 300 πάγκοι με ό,τι βάζει ο νους σας, περιμένουν για να βολτάρετε και να ψωνίσετε από στολίδια για το δέντρο σας. Διότι αυτή η αγορά έχει μόνο είδη στολισμού. Οι πάγκοι-καταστήματα συναγωνίζονται για το πλέον εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Βέβαια θα βρείτε και διάφορα άλλα χειροποίητα είδη που δεν είναι ακριβώς χριστουγεννιάτικα αλλά το κλίμα είναι στολίστε μέχρι λιποθυμίας.

Μπολόνια (17 Νοεμβρίου 2015 – 7 Ιανουαρίου 2016)

Λέτε μόνο Buon Natale καθώς περιδιαβαίνετε τους δρόμους της αρχαίας πόλης η οποία είναι χριστουγεννιάτικη και εορταστική. Στις αγορές της θα βρείτε γυάλινα διακοσμητικά αλλά εκεί που θα γονατίσετε είναι στα γλυκά. Η Ιταλία διαθέτει υψηλό γαστριμαργικό ενδιαφέρον αλλά τα Χριστούγεννα είναι η χαρά της ένοχης απόλαυσης. Φρούτα φτιαγμένα από μαρτζιπάν, κομμάτια φρούτων βουτηγμένα σε σοκολάτα και torrone. Το τοπικό γλυκό με φουντούκια και μέλι.

Σχετικές ειδήσεις