ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μέσω Κύπρου θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ ο Ολάντ

Μέσω Κύπρου θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ ο Ολάντ

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφθασε με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο για να επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ», που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο και, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου Λάρνακας.

«Στο Σαρλ ντε Γκολ θα συναντήσει εκεί τους στρατιωτικούς που εμπλέκονται στην εντατικοποίηση της μάχης εναντίον του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) στη Συρία και στο Ιράκ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο γάλλος πρόεδρος, που αναμένεται να φθάσει στο Σαρλ ντε Γκολ γύρω στις 12:30 ώρα Γκρίνουιτς, μεταβαίνει έτσι για πρώτη φορά στο θέατρο των γαλλικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ.

Ο Ολάντ θα συναντηθεί κυρίως με πιλότους των μαχητικών και τεχνικούς που εργάζονται στο αεροπλανοφόρο.

Αναμένεται ακόμη να εκφωνήσει μια ομιλία το απόγευμα στο αεροπλανοφόρο στο οποίο υπηρετούν περίπου 2.000 άνθρωποι. Θα παρακολουθήσει επίσης, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, τη νυκτερινή απονήωση αεροπλάνων Rafale και σούπερ-Etendard καθώς αναχωρούν για αποστολή.

Το αεροπλανοφόρο, πάνω στο οποίο βρίσκονται 38 μαχητικά, αναπτύχθηκε στην ανατολική Μεσόγειο ελάχιστες ημέρες αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους στις 13 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις