ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ψάχνετε δουλειά; Μια μικρή πόλη στη Νέα Ζηλανδία έχει τη λύση!

Ψάχνετε δουλειά; Μια μικρή πόλη στη Νέα Ζηλανδία έχει τη λύση!

Με 800 κατοίκους η πόλη Kaitangata στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας ψάχνει απεγνωσμένα ανθρώπους να μείνουν μόνιμα εκεί και να δουλέψουν.

Τι και αν η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» ανελέητα τόσο το δυτικό όσο και το ανατολικό ημισφαίριο, ένα μικρό χωριό στη Νέα Ζηλανδία αντιστέκεται και περιμένει... ανθρώπινο δυναμικό για να εργαστεί και να βγάλει λεφτά.

Στην Kaitangata που έχει μόλις 800 κατοίκους, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1000 θέσεις εργασίες κενές! Όλοι οι κάτοικοι της πόλης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής Clutha, στην οποία ανήκει η Kaitangata, εργάζονται στο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και ένα εργοστάσιο παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων. Το πολύ ευχάριστο είναι ότι στην πόλη υπάρχουν μόλις... 2 άνεργοι!

balclutha creditdw

Ο δήμαρχος Bryan Cadogan υποστήριξε ότι συχνά η πόλη μισθώνει λεωφορεία για να μεταφέρει εργαζόμενους από τη γειτονική περιοχή που απέχει μία ώρα και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται, κυρίως πολίτες από μεγάλες πόλεις της χώρας να μετακομίσουν στην Kaitangata.

Έπειτα από μια έκθεση για την απασχόληση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προσφέρει σε οκτώ οικογένειες ένα σπίτι και ένα κτήμα αντί 230.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (σχεδόν 150.000 ευρώ), ενώ η μέση τιμή σε εθνικό επίπεδο για την αγορά ενός τέτοιου περιουσιακού στοιχείου είναι σχεδόν η τριπλάσια.

Αποτέλεσμα; Να κατατεθούν περισσότερες από 5.000 αιτήσεις όχι μόνο από όλη τη χώρα, αλλά από ολόκληρο τον πλανήτη!

«Έχουμε κατακλυστεί» από αιτήσεις, δήλωσε ο δήμαρχος Μπράιαν Κάντογκαν στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤV3. «Νομίζω ότι η γραμματέας μου θα με στραγγαλίσει. Έχω περισσότερα από 5.000 μηνύματα στο τηλέφωνό μου. Η ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου έχει γεμίσει. Είναι πολύ απλά εντυπωσιακό», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος ελπίζει ότι, παρά το γεγονός ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά αυτή - το δημοτικό συμβούλιο θα μπορούσε ωστόσο να αποφασίσει να επεκτείνει λίγο την προσφορά του - καθώς πολλοί άνθρωποι αναμένεται να εγκατασταθούν στο Καϊτανγκάτα.

Το χωριό βρίσκεται σε καταπράσινη κοιλάδα, απέχει μια ώρα από το Ντούνεντιν και έχει ένα ανθρακωρυχείο, πριονιστήρια ξυλείας και εργοστάσια αγροδιατροφικών προϊόντων για τη γαλακτοκομική βιομηχανία.

«Υπάρχει τόση δουλειά εδώ ... πράγματι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα σπίτια δεν είναι ακριβά, η ζωή είναι ευχάριστη. Είμαστε πολύ τυχεροί», κατέληξε ο δήμαρχος.

Σχετικές ειδήσεις