Πώς ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό φέρνει «επανάσταση» στην παγκόσμια οικονομία

Πώς ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό φέρνει «επανάσταση» στην παγκόσμια οικονομία

Ένα μικρό νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι ο τόπος μίας σπουδαίας ανακάλυψης, που μπορεί να αλλάξει την οικονομία όλης της Ιαπωνίας. Πόσο μεγάλη είναι ανακάλυψη; Οι ερευνητές κάνουν λόγο για «τεράστιες δυνατότητες», σύμφωνα με το CNNi.

Τι είναι; Το πιστεύετε ή όχι, είναι… λάσπη. Πολλή λάσπη. Σχεδόν 16 εκατομμύρια τόνοι για να είμαστε ακριβείς. Και μέσα στην λάσπη «κρύβονται» σπάνια, πολύτιμα ορυκτά.

Τα σπάνια αυτά ορυκτά περιέχουν στοιχεία που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην τεχνολογία. Κινητά τηλέφωνα, πυραυλικά συστήματα, ραντάρ ακόμη και υβριδικά οχήματα μπορούν να ευνοηθούν από τη μεγάλη ανακάλυψη. Παραδείγματος χάριν, το ύττριο, ένα από τα στοιχεία που περιέχονται στη λάσπη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία φακών φωτογραφικών μηχανών και οθονών κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με έκθεση των Ιαπώνων ερευνητών, αυτό το πλούσιο στρώμα λάσπης βρίσκεται στο Μιναμιτόρι, ένα μικρό νησάκι περίπου 1.200 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ιαπωνίας. Παρότι το νησί είναι τόσο μακριά από τη χώρα, της ανήκει.  

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr