Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε ναυάγιο 1.700 ετών με περισσότερους από 100 αμφορείς με λάδι και κρασί (pics+vid)

Newsbomb

Το ναυάγιο βρέθηκε ανοικτά των ακτών της Μαγιόρκα τον Ιούλιο του 2019.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το ναυάγιο ενός ρωμαϊκού πλοίου με περισσότερους από 100 αμφορείς άψογα διατηρημένους, οι οποίοι περιείχαν λάδι και κρασί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ερευνητές.

Το ναυάγιο βρέθηκε ανοικτά των ακτών της παραλίας Can Pastilla στην Μαγιόρκα της Ισπανίας, τον περασμένο Ιούλιο, από τον κάτοικο της περιοχής, Φέλιξ Αλαρκόν και την σύζυγό του, όταν είδαν κάποια κομμάτια στον βυθό της θάλασσας. Οι αρχαιολόγοι που μετείχαν στις έρευνες διαπίστωσαν πως κοντά στην ακτή βρισκόταν ένα ρωμαϊκό πλοίο, το οποίο είχε βυθιστεί, αποκλείοντας ωστόσο κάποια καταιγίδα, ως πιθανό αίτιο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ναυάγιο χρονολογείται πριν από 1.700 χρόνια και το πλοίο έχει μήκος 10 μέτρων και πλάτος 5 μέτρων, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν περισσότεροι από 100 αμφορείς. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανοιχτεί, μια και χρειάζεται να γίνει η απαραίτητη συντήρηση και η αφαίρεση του αλατιού της θάλασσας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα ευρήματα.

Οι αμφορείς που βρέθηκαν στο εσωτερικό του ρωμαϊκού πλοίου αφαιρέθηκαν με την βοήθεια του ισπανικού ναυτικού και δυτών της αστυνομίας της χώρας και μεταφέρθηκαν σε ειδικές πισίνες του Μουσείου της Μαγιόρκα, όπου εξετάζονται και συντηρούνται από τους ειδικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Τελευταίο «αντίο» στον Ζακ Σιράκ παρουσία πολυάριθμων ξένων ηγετών

Μόρια: Αποσυμφόρηση του καταυλισμού και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου αποφάσισε το Υπουργικό

Αλλάζουν από σήμερα τα σήματα καταλληλότητας στην τηλεόραση (photos)