Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Μπαρόκ φεστιβάλ στη Μάλτα

Σοφία Βεργοπούλου

Το νησί των Ιπποτών είναι πιθανότατα το τέλειο μέρος για να κάνεις ένα Φεστιβάλ Μπαρόκ. Η φετινή διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει αλλά ακόμα προλαβαίνετε.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι «πλημμυρισμένο» από μουσικά σύνολα που παίζουν Ραβέλ, Μπαχ, Σοστακόβιτς και ολοκληρώνεται με τον Baroque Festival Ball που θα γίνει στις 24/1 στο Teatru Manoel.

Αν λοιπόν είστε λάτρης της μουσικής μπαρόκ, κλείστε εισιτήρια για τη Μάλτα. Αφού χορτάσετε μουσική μπορείτε να κάνετε τα εξής:

Να ψωνίσετε γλυκά και ψωμί στην είσοδο της πύλης της Βαλέτα. Κάθε μέρα αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες στήνουν εκεί την υπαίθρια αγορά για να σας εφοδιάσουν με τις απαραίτητες θερμίδες προς καύση.

Βολτάρετε στη Βαλέτα, καθήστε στα υπαίθρια καφέ, ή πάρτε ένα από τα vintage λεωφορεία -για τα οποία η Μάλτα είναι γνωστή- για να πάτε σε κάποια άλλη πόλη.Είναι εμπειρία, με δεδομένο πως οι πόρτες τους δεν κλείνουν ποτέ και ενίοτε ο οδηγός περιμένει κάποιον επιβάτη ο οποίος του έχει γνέψει και βρίσκεται αρκετά μέτρα μακριά. Οι Μαλτέζοι είναι χαλαροί.

Επισκέπτεστε οπωσδήποτε τη Μεδίνα, την παλιά πρωτεύουσα. Είναι ατμοσφαιρική και πανέμορφη. Τη λένε και Ήσυχη Πόλη. Είναι περιτριγυρισμένη από τείχη και πραγματικά αξίζει να περάσετε μια μέρα εκεί.

Στη Μάλτα δε θα ακούσετε φωνές, δεν θα δείτε καυγάδες. Οι κάτοικοι είναι ευγενέστατοι και φιλικοί. Θα σταματήσουν για να σας δώσουν οδηγίες, θα σας πάνε μέχρι εκεί που θέλετε να πάτε.

Κι από φαγητό τι γίνεται;

Pastizzi. Είναι γεμισμένα με ρικότα και είναι πάρα πολύ νόστιμα.

malta food


Ħobż biż-Żejt. Σημαίνει ψωμί με λάδι και είναι το αγαπημένο σνακ των Μαλτέζων. Πρόκειται για ψωμί τύπου τσιαπάτα με λάδι, τομάτα και τόννο.

Θαλασσινά και ψάρια σε αφθονία, ενώ αν είστε μακαρονάδες η μαλτέζικη κουζίνα φέρνει πολύ προς την ιταλική οπότε θα μείνετε ευχαριστημένοι ό,τι κι αν παραγγείλετε.