Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή το Μάρτιο γιατί έχει Φεστιβάλ Κρασιού (video+photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Μια παράδοση που έχει τις ρίζες της στον 17ο αιώνα, κάνει όλους τους οινογνώστες και λάτρεις του κρασιού να δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού στην Αργεντινή.

Από την 1η μέχρι τις 10 Μαρτίου η Αργεντινή γιορτάζει τη σοδειά στα αμπέλια της, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1936 όταν ο μηχανικός Frank Romero Day και μετέπειτα υπουργός Δημόσιων Έργων στην επαρχία της Mendoza, ενέταξε ότι η συγκομιδή των σταφυλιών θα μπει στο ημερολόγιο πολιτιστικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Σήμερα, είναι το μεγαλύτερο wine party του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο. Από την επαρχία της Mendoza προέρχεται το 70% της ετήσιας παραγωγής οίνου στη χώρα. Οι ποικιλίες Malbec, Tempranillo, Cabernet Sauvignon and Chardonnay είναι οι πλέον διαδεδομένες.

Τι θα δείτε;

Η γιορτή αρχίζει την πρώτη Παρασκευή του Μάρτη με την παρέλαση Queens White Way (Vía Blanca de las Reinas). ΟΙ βασίλισσες των 18 επαρχιών στη σκηνή.

Μουσική φώτα και κεράσματα στο δρόμο είναι αυτό που πρέπει να περιμένετε. Και πολλή ομορφιά. Ξημερώνει Σάββατο και η επόμενη παρέλαση το Queens Carousel (Carrusel Vendimial), έχει βασίλισεες αλλά αυτή τη φορά με τους Ιππότες τους. Προειδοποίηση: η συγκεκριμένη παρέλαση μπορεί να έχει και 20.000 κόσμου να παρακολουθεί. Αν έχετε αγοραφοβια ξεχάστε το. Η παρέλαση διαρκεί 5-6 ώρες.

Ακολουθούν μερικές ώρες ξεκούρασης και προετοιμασίας για το βράδυ. Όπου το βράδυ γίνεται το The Central Act (Acto Central), η τελετή λήξης η οποία είθισται να είναι υπερπαραγωγή. Θα δείτε τουλάχιστον 1000 χορευτές με στολές να χορεύουν με μουσική live και παρακολουθείται από τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους. Εκεί γίνεται και η στέψη της βασίλισσας της χρονιάς.

Όπως κάθε φεστιβάλ που σέβεται τον εαυτό του, η λήξη γίνεται με σόου πυρετχνημάτων. Αν θέλετε να το ευχαριστηθείτε κατευθυνθείτε σε έναν από τους κοντινούς λόφους για απρόσκοπτη θέα.