TRAVEL

Ιταλική πόλη δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον θέλει να εγκατασταθεί εκεί! (pics)

Ιταλική πόλη δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον θέλει να εγκατασταθεί εκεί! (pics)

Η πόλη Καντέλα στην Ιταλία βρήκε την πιο τέλεια μέθοδο για να «ξαναζωντανέψει», πληρώνοντας όποιον θα θελήσει να εγκατασταθεί σε αυτήν 2.000μ ευρώ!

Οι Αρχές είδαν τον πληθυσμό της κωμόπολης να πέφτει από τους 8.000 κατοίκους που ήταν πριν από λίγα χρόνια στους μόλις 2.700 και είπαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Όπως δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος της πόλης «ο Δήμος πληρώνει μηνιαίως για όσους μετακομίσουν 800 ευρώ σε άγαμους, 1.200 ευρώ σε ζευγάρια και για οικογένειες μέχρι πέντε άτομα, πάνω από 2.000 ευρώ, φορολογικές ελαφρύνσεις και παιδική μέριμνα».

Δεν ζητούν μάλιστα εξειδικευμένο προσωπικό ή επιστήμονες, αλλά ανθρώπους για να ξαναδώσουν ζωή στην ερειπωμένη «Μικρή Νάπολη», όπως ήταν άλλοτε γνωστή η Καντέλα.

Οι νέοι κάτοικοι που θα μετακομίσουν στην ιταλική πόλη θα έχουν την δυνατότητα να νοικιάσουν ένα σπίτι και να έχουν δουλειά με ετήσιο μισθό τουλάχιστον 7.500 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έξι οικογένειες έχουν ήδη μετακομίσει από τη Βόρεια Ιταλία, ενώ άλλες πέντε βρίσκονται στη διαδικασία μετεγκατάστασης. Η μικρή πόλη πρόσφατα αναπαλαίωσε πολλά από τα εμβληματικά της κτήρια και έκανε αρκετά έργα υποδομής ώστε να ομορφύνει ενώ οι κάτοικοί της κάνουν λόγο για μια πολύ ήρεμη και ταυτόχρονα ποιοτική ζωή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις