TRAVEL

Η «καταραμένη» πόλη της Ιταλίας - Δεν τολμούν να πουν ούτε το όνομά της! (pics)

Η «καταραμένη» πόλη της Ιταλίας - Δεν τολμούν να πουν ούτε το όνομά της! (pics)

Η Colobraro, μια αρχαία πόλη στην κορυφή της νότιας περιοχής της Basilicata της Ιταλίας από πολλούς χαρακτηρίζεται το πιο καταραμένο μέρος της Ευρώπης

Οι Ιταλοί δεν τολμούν καν να προφέρουν το όνομά της ενώ φημολογείται πως οι αστυνομικοί δεν σταματούν στο δρόμο τους οδηγούς που κατηγορούνται για υπερβολική ταχύτητα επειδή... φοβούνται μήπως πέσει πάνω τους κάποια κατάρα.

Σύμφωνα με το μύθο, η λαϊκή παράδοση για την κατάρα χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940, όταν ο Biagio Virgilio, ένας δικηγόρος του Colobraro, προκειμένου να αποδείξει τα επιχειρήματά του στο δικαστήριο φέρεται να είπε: «Αν αυτό που λέω είναι λάθος, να πέσει αυτός ο πολυέλαιος».

Πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του, είδε το φωτιστικό να ξεριζώνεται από το ταβάνι και να προσγειώνεται στο πάτωμα. Από τότε το όνομα της πόλης έγινε συνώνυμο κακών οιωνών. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών όταν ακούνε τη λέξη Colobraro αστραπιαία χτυπούν ξύλο για να διώξουν μακριά την κακοτυχία.

Αργότερα, ένας ανθρωπολόγος επισκέφθηκε την πόλη αναζητώντας απεγνωσμένα μια «fattucchiera», μια μάγισσα για να «βγάλει» το κακό μάτι από την πόλη και να κάνει ξόρκια, καθώς υπήρχε η πεποίθηση ότι αυτό οφείλονταν στις κακές σκέψεις των ανθρώπων.

Εκείνος συνάντησε την «La Cattre», μια ηλικιωμένη γυναίκα με βαθιές ρυτίδες και πίστεψε ότι είχε βρει τον άνθρωπο που αναζητούσε. Ωστόσο άρχισε να παραπονιέται ότι ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα είχαν πέσει θύματα μυστηριωδών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των επισκέψεών τους. Από τότε η Colobraro απέκτησε τη φήμη της «φωλιάς των μαγισσών».

Στο πέρασμα των δεκαετιών, οι κατολισθήσεις, τραυματισμοί και τα φριχτά ατυχήματα που συνέβαιναν, καθώς και οι ιστορίες για συναπαντήματα μαγισσών ενίσχυσαν τη φήμη της «καταραμένης» πόλης, η οποία λέγεται ότι επηρεάζει μόνο τους επισκέπτες του Colobraro.

Ωστόσο, η «μαύρη» φήμη της πόλης αυτής του ιταλικού νότου δεν έχει βλάψει τον τουρισμό της. Το αντίθετο μάλιστα. Κάθε καλοκαίρι, διοργανώνεται ένα φεστιβάλ, όπου «η γρουσουζιά μετατρέπεται σε μαγεία» με κεντρικό θέμα την ιστορία της πόλης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις