Ταξίδι στις λίμνες της Πελοποννήσου

Ταξίδι στις λίμνες της Πελοποννήσου

Για τον ταξιδιώτη που αποζητά λίγες στιγμές ηρεμίας μακριά από το άγχος και την ένταση της πόλης, η Πελοπόννησος αποτελεί μια άριστη επιλογή, που ενδείκνυται για κοντινές «αποδράσεις» καθόλη τη διάρκεια του έτους και ειδικότερα τον Χειμώνα.

Κατάφυτα βουνά, χιονοδρομικά κέντρα, παραδοσιακά χωριά, πετρόχτιστοι οικισμοί, ξενώνες και φυσικά, πανέμορφες λίμνες. Τεχνητές ή φυσικές, οι λίμνες της Πελοποννήσου αποτελούν από μόνες τους σημεία αναφοράς για τον ταξιδιώτη που «κυνηγά» την επαφή με τη Φύση. Το ποια θα επιλέξει ο καθένας να επισκεφτεί, εξαρτάται, όμως, από τις επιλογές που η καθεμιά προσφέρει.

Λίμνη Δόξα

Μπορεί να είναι τεχνητή, ωστόσο, πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες λίμνες της χώρας. Ο λόγος για τη Λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία. Για τον ταξιδιώτη που θα πάει στην περιοχή για μια μικρή «απόδραση» στα παραδοσιακά Τρίκαλα και μια στάση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, η επίσκεψη στη λίμνη Δόξα -η οποία ανήκει στον δήμο Φενεού- επιβάλλεται. Σε απόσταση δύο περίπου ωρών από την Αθήνα, η βόλτα στο καταπράσινο τοπίο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για χαλάρωση. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Η εκδρομή στη λίμνη Δόξα μπορεί, επίσης, να συνδυαστεί με μια εξόρμηση στα χωριά Φενεός, Καλύβια, Στενό και Πανόραμα καθώς και με μια βόλτα στη γραφική Γκούρα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr