Οι γλυκές «αμαρτίες» της Χαλκιδικής και οι συνταγές της γιαγιάς

Οι γλυκές «αμαρτίες» της Χαλκιδικής και οι συνταγές της γιαγιάς

Η πλούσια βλάστηση, η γενναιοδωρία της θάλασσας του Αγίου Όρους, οι γευστικές παραδόσεις των προσφύγων από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο και η επιρροές της Ανατολής, κάνουν αυτό το κομμάτι της Χαλκιδικής έναν παράδεισο γευσιγνωσίας.

Έκτος από τα παραδοσιακά φαγητά της η Χαλκιδική φημίζεται για τα γλυκά της.  Τα παραδοσιακά γλυκά της Αμμουλιανής έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει θέμα ακόμη και από τον γνωστό σεφ Τζέιμι Όλιβερ.

Η περιοχή προ του Αγίου Όρους, φημίζεται για τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες καθώς ευδοκιμούν πολλά εποχιακά φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr.