TRAVEL

Μία … (ελληνική) μπίρα για το καλοκαίρι

Μία … (ελληνική) μπίρα για το καλοκαίρι

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά.

Η Καίτη Χωματά τραγούδησε πριν πολλές δεκαετίες για μία αγάπη για το καλοκαίρι. Εγώ το παραφράζω σε μία μπίρα για το καλοκαίρι, καθώς φέτος η αίσθησή μου είναι ότι η μπίρα ήταν μια μεγάλη αγάπη του καλοκαιριού, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους ξένους τουρίστες. Παρατηρώντας, μάλιστα, στις νησιωτικές βόλτες μου τα παγωμένα μπουκάλια να αδειάζουν σε τραπέζια «πάνω στο κύμα» και καλοκαιρινά μπαράκια, ήταν αρκετά εμφανές ότι οι ελληνικές ετικέτες ήταν αυτές που κέρδισαν …τον αφρό των προτιμήσεων.

Την εκτίμησή μου επιβεβαίωναν και ιδιοκτήτες bar και καταστημάτων εστίασης που επισκέφθηκα και, ως άνθρωπος της δημοσιογραφίας, δεν κρατήθηκα να μην ανοίξω συζήτηση. Αυτό που ανέφεραν είναι ότι φέτος το πάνω χέρι πήραν παραδοσιακά ελληνικά brands, όπως η δημοφιλής Άλφα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που συνόδευαν το φαγητό τους ή έσβηναν τη δίψα τους αναζητώντας τη δροσιά σε μπίρες που φτιάχνονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από μικρότερες ζυθοποιίες.

Ευχάριστη έκπληξη του φετινού καλοκαιριού ήταν επίσης μία μπίρα που κουβαλάει βαρύ όνομα και μεγάλη ιστορία.Η ιστορική πατρινή Μάμος που πρόσφατα επανακυκλοφόρησε, έκανε έντονη την παρουσία της στα τραπέζια με τις vintage αισθητικής φιάλες της, φέρνονταςστα χείλη των … beerίστας μία γεύση από τα παλιά.Παράγοντες της αγοράς κάνουν ήδη λόγο για ένα …«Μάμος effect» στην αγορά ελληνικής μπύρας από την ετικέτα με τις χρυσές και γαλάζιες λεπτομέρειες…

Αυτό που πάντως μου είναι ξεκάθαρο μετά την μίνι δημοσιογραφική μου έρευνα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να θεωρείται πλέον χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να συναντήσει τη δική του, αποκλειστικά …ελληνική εμbeerία!