TRAVEL

Τουρκία: Η τυρκουάζ λίμνη Σαλντά, πόλος έλξης τουριστών (pics+vid)

Τουρκία: Η τυρκουάζ λίμνη Σαλντά, πόλος έλξης τουριστών (pics+vid)
Twitter

Η λευκή παραλία και τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Σαλντά στη νοτιοδυτική Τουρκία, με την εκθαμβωτική της όψη όταν ο ήλιος δύει, προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών ζευγαριών που επιλέγουν να φωτογραφηθούν στις όχθες της πριν ή μετά τον γάμο.

Γνωστή και ως Μαλδίβες της Τουρκίας, η λίμνη που βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Μπουρντούρ, υπήρξε δημοφιλής προορισμός για τουρίστες τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Ρίζα Καμίλ, επαρχιακός αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η λίμνη παίρνει το χρώμα της από το τυρκουάζ νερό της και τις αμμώδεις παραλίες και σας φέρνει σε έναν ονειρικό κόσμο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος», ανέφερε ο ίδιος.

Ο Καμίλ δήλωσε ότι η ιδιαίτερη ομορφιά της λίμνης και των περιχώρων της προστατεύεται για τις μελλοντικές γενιές από μια ειδικά καθορισμένη ζώνη προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Σεφά Σαϊλίκ, ένας γαμπρός που πήγε στη λίμνη για να βγάλει φωτογραφίες γάμου, δήλωσε ότι αυτός και η αρραβωνιαστικιά του ήθελαν ιδιαίτερες αναμνήσεις, περπατώντας πλάι στη λίμνη κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, λίγο πριν από τον γάμο τους.