TRAVEL

Conde Nast Traveller: Δύο ελληνικά νησιά ανάμεσα στους 25 κορυφαίους προορισμούς για τον Σεπτέμβρη

Conde Nast Traveller: Δύο ελληνικά νησιά ανάμεσα στους 25 κορυφαίους προορισμούς για τον Σεπτέμβρη
Κέρκυρα και Σαντορίνη, οι επιλογές του ταξιδιωτικού περιοδικού
Pixabay

Ανάμεσα σε εξωτικά μέρη όπως η Ζανζιβάρη και η Γαλλική Πολυνησία, δύο ελληνικά νησιά συγκαταλέγονται στους 25 κορυφαίους προορισμούς του ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, για το μήνα Σεπτέμβριο.

Σε μια λίστα 25 προορισμών στον κόσμο, το Conde Naste Traveller, που είχε συμπεριλάβει τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο στα καλύτερα ταξίδια του 2019, τώρα αποθεώνει τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, υποστηρίζοντας πως ενδείκνυται τόσο για διακοπές, όσο και για νέες αρχές και περιπέτειες.

«Πετάμε τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα, όταν το πρωινό κολύμπι είναι ζεστό και μια ευχάριστη υπόθεση, όταν οι λόγοι είναι ακόμα πράσινοι για απογευματινές στιγμές κάτω από βελανιδιές και ελιές», σημειώνει το περιοδικό.

Άλλωστε στο παρελθόν το περιοδικό σε εκτενές του αφιέρωμα έχει εκθειάσει την Κέρκυρα ως κοσμοπολίτικο προορισμό, ξεχωρίζοντας την παλιά της πόλη που ανήκει στον περίφημο κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της UΝΕSCΟ.

Το Conde Nast Traveller αγαπά τον ίδιο μήνα και τη Σαντορίνη, στην οποία έχει βρει και δύο από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας.

Το κυκλαδίτικο νησί που ξεχωρίζει για το ηλιοβασίλεμα, τις παραλίες και για την ηφαιστειακή δράση του, προσελκύει εκατομμύρια τουριστών κάθε καλοκαίρι, ενώ προτείνεται για τον Σεπτέμβριο «διότι η θάλασσα είναι ζεστή και τα βράδια δροσερά για βόλτες».