ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Προειδοποίηση Καλλιάνου – «Προσοχή στην Αττική»

Καιρός: Προειδοποίηση Καλλιάνου – «Προσοχή στην Αττική»

Βελτιωμένος θα είναι από σήμερα ο καιρός, μετά από τη διήμερη κακοκαιρία που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, όμως από Δευτέρα (07/10), έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, σήμερα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές μόνο τις πρωινές ώρες, κυρίως στη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται πιο ήπιος, με κάποιες τοπικές βροχές που αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, όπου ίσως βρέξει για λίγη ώρα.

Στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο Πέλαγος και τα ηπειρωτικά δυτικά τμήματα περιμένουμε βροχές, ασθενούς έως μέτριας έντασης, αλλά και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη οι βροχοπτώσεις θα είναι πιο δυνατές - ίσως θα έχουν έντονο χαρακτήρα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου θα υπάρξουν και κάποιες σποραδικές καταιγίδες που θα λάβουν χώρα σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα κυλήσει ήπια η μέρα με κάποιες παροδικές νεφώσεις.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας όμως, όπως σημειώνει ο κύριος Καλλιάνος, ο καιρός θα είναι άστατος, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και πιθανότατα τις τοπικές χαλαζοπτώσεις οι οποίες θα έχουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Από τα έντονα φαινόμενα θα επηρεαστούν κυρίων οι νότιες περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, των Επτανήσων, της Πελοποννήσου συμπεριλαμβανομένης και της Αττικοβοιωτίας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, ενώ θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα, αλλά από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και νοτιότερα μέχρι και την Κρήτη θα είναι έντονες οι βροχές και οι καταιγίδες και ενδεχομένως να σημειωθούν ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί για μεγάλες ποσότητες νερού στην Αττική, συνιστώντας ιδιαίτερη προσοχή στους κατοίκους.

Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς και θα φτάσει 25 με 26 βαθμούς Κελσίου, όμως στη Βόρεια Κρήτη ίσως φτάσει τους 28 με 29, πιθανώς και 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βελτιωμένος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πού θα βρέξει (χάρτες)

«Φρούριο» η Αθήνα για τον Πομπέο – Το πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών

Σχετικές ειδήσεις