TRAVEL

Πέντε φθηνοί προορισμοί για ταξίδι το φθινόπωρο στο εξωτερικό

Πέντε φθηνοί προορισμοί για ταξίδι το φθινόπωρο στο εξωτερικό
pixabay

Πάρτε ιδέες και φτιάξτε βαλίτσες…!

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ταξίδια. Τι πιο όμορφο από μια απόδραση μερικών ημερών σε μία ευρωπαϊκή πόλη! Το ονειρεύεστε εδώ και καιρό, αλλά δεν έχεις αρκετά χρήματα; Μην ανησυχείτε, υπάρχουν και οικονομικοί προορισμοί.

Υπάρχουν αρκετοί low budget προορισμοί στην Ευρώπη που θα μπορούσατε να επιλέξετε για μία απόδραση μερικών ημερών. Συγκεντρώσαμε λοιπόν παρακάτω κάποιες από τις πιο όμορφες και οικονομικές πόλεις που μπορείτε να επισκεφτείτε και κάθε μία από αυτές θα σας κερδίσει για διαφορετικό λόγο. Από τη διασκέδαση, τη νυχτερινή ζωή, τα διάφορα φεστιβάλ και συναυλίες, μέχρι τα μουσεία, τα κάστρα, τη τέχνη και την αρχιτεκτονική αλλά και τους περιπάτους στη φύση.

Πράγα, Τσεχία

Δεν είναι τυχαίο πολλοί όταν αναφέρονται στην Πράγα κάνουν λόγο για μια «παραμυθένια» πόλη. Είναι ένας μαγευτικός προορισμός που συνδυάζει αρχιτεκτονική, ιστορία, πολιτισμό και τέχνη με την έντονη νυχτερινή ζωή.

Σίγουρα αξίζει να περιπλανηθείτε στη πλατεία της παλιάς πόλης, τη γέφυρα του Καρόλου -μια από τις πιο όμορφες γέφυρες παγκοσμίως- και να επισκεφτείτε το κάστρο της που είναι το πιο εντυπωσιακό κτίσμα σε όλη τη πόλη.

Η Πράγα είναι μία μικρή πόλη που όλα τα σημεία ενδιαφέροντος είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο, καθιστώντας την έτσι πολύ εύκολη για περπάτημα.

Βίλνιους, Λιθουανία

Μπορεί το Βίλνιους να είναι για πολλούς ένας άγνωστος τουριστικός προορισμός, αποτελεί όμως μία φθηνή αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφη επιλογή. Η παλιά του Βίλνιους θυμίζει κάτι από μεσαίωνα, κάθε μικρό στενό που κρύβει λίγη τέχνη μέσα του, αλλά και το σύγχρονο κέντρο της πόλης δημιουργούν έναν ιδιαίτερο συνδυασμό.

Το Βίλνιους είναι η μικρότερη πρωτεύουσα στη Βαλτική και μπορεί κανείς να τη περπατήσει πολύ εύκολα χωρίς να χαθεί. Είναι μια πόλη γεμάτη πράσινο, με πολλά πάρκα και εκκλησίες αλλά συνάμα πολλά σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Όταν λοιπόν βρεθείτε στην πανέμορφη αυτή πόλη της Λιθουανίας μην ξεχάσετε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού και να ανεβείτε στο Λόφο των Τριών Σταυρών για να δείτε τη θέα από ψηλά.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η Βουδαπέστη είναι μια πόλη με μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, που σίγουρα αξίζει να περπατήσετε και να χαθείτε στους δρόμους της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και χωρίζεται σε δύο τμήματα, τη Βούδα και τη Πέστη, τα οποία ενώνονται με γέφυρες, πραγματικά στολίδια.

Αν επισκεφτείτε τη Βουδαπέστη μην ξεχάσετε να πάτε μία βόλτα με ποταμόπλοιο κατά μήκος του Δούναβη και να δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα, φωτισμένα το βράδυ. Θα είναι μία βόλτα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Η Βουδαπέστη μία σχετικά μικρή πόλη που εύκολα μπορείτε να την εξερευνήσετε.

Έχει πολλά αξιοθέατα που καλό θα ήταν να δείτε και αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλά από αυτά είναι δωρεάν. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Ουγγρικό Κοινοβούλιο και τον Προμαχώνα των ψαράδων. Τέλος, όσον αφορά τη διασκέδαση και τη νυχτερινή ζωή,

Ταλίν, Εσθονία

Το Ταλίν, η πρωτεύουσα της Εσθονίας θεωρείται από πολλούς η «βασίλισσα» της Βαλτικής. Η παλιά πόλη, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα μεσαιωνικά κτήρια, τους πύργους και τα τείχη που τη περιβάλλουν δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

Στη παλιά πόλη η μετακίνηση γίνεται μόνο με τα πόδια και τα πάντα είναι πολύ κοντά. Μην παραλείψετε να ανεβείτε στο κάστρο Toompea και να δείτε τη θέα από ψηλά.

Ακόμη, πέρα από τη παλιά πόλη, που κατά κύριο λόγο φιλοξενεί τουρίστες, αξίζει πολύ να επισκεφτείτε και το νεότερο κομμάτι της, για να δείτε ένα μέρος του σύγχρονου Ταλίν που είναι εξίσου όμορφο.

Κρακοβία, Πολωνία

Η Κρακοβία είναι και αυτή μια πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη, με μεσαιωνικό αέρα, πλούσια αρχιτεκτονική και η ιστορία που κρύβει σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι.

Αν βρεθείτε λοιπόν στη Κρακοβία πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε στην παλιά πόλη, να δοκιμάσετε φαγητό από τις υπαίθριες αγορές στην πλατεία και να επισκεφτείτε το Κάστρο Βαβέλ. Ακόμη, από τη Κρακοβία μπορεί κανείς να επισκεφτεί εύκολα το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία, σημεία που παρουσιάζουν εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον.