TRAVEL

Τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης (pics)

Τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης (pics)

Ώρα να πάρουμε τα... βουνά!

O χειμώνας επιτέλους έφτασε και οι λάτρεις του χιονιού και των extreme sports έχουν πάρει τους χάρτες στα χέρια τους και ετοιμάζονται να πάρουν τα... βουνά!

Ποια είναι όμως τα ομορφότερα χιονοδρομικά της Ευρώπης; Δείτε την παρακάτω λίστα και προγραμματίστε το επόμενο ταξίδι σας!

Bansko – Βουλγαρία

Στην γειτονική Βουλγαρία, υπάρχει ένα πραγματικό στολίδι που λατρεύουν οι σκιέρ και κερδίζει διαρκώς φήμη. Το Bansko θεωρείται η καλύτερη επιλογή για μια κοντινή απόδραση ενώ εκεί θα βρεις πολυτελή σαλέ αλλά και σύγχρονα lifts. Επίσης, οι πίστες ολοένα και αυξάνονται, όπως και οι επισκέπτες!

Cortina D’Ampezzo – Ιταλία

Η Cortina είναι ένα θέρετρο-στολίδι με μεγάλες πλαγιές και εκπληκτικά τοπία, όπου θα βρεις πολλά για να δεις, αλλά και να κάνεις. Yπέροχα καταστήματα και μια σειρά από εστιατόρια που θα σε κρατήσουν μακριά από τις πίστες, αλλά όχι για πολύ, καθώς οι απίθανες πλαγιές θα σε καλέσουν να τις τεστάρεις. Η Cortina είναι πραγματικά ένα πολύ φιλόξενο θέρετρο και αποτελεί εξαιρετικό μέρος για οικογένειες.

Zermatt – Ελβετία

Η Ελβετία ξέρει από χιόνια και διαθέτει καταλύματα και σαλέ για περισσότερους από 10 χιλιάδες επισκέπτες ενώ ο αριθμός αυξάνεται διαρκώς. Εξαιρετικές πίστες, απίθανες ανέσεις και φυσικά όλες οι τελευταίες τεχνολογίες είναι στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό.

Kitzbuhel – Αυστρία

Η… χιονομάνα Αυστρία ξέρει από χιονοδρομικά. Και το κορυφαίο της, το στολίδι στο στέμα της βρίσκεται στο Kitzbuhel. Αν σου λέει κάτι το όνομα, να σου πούμε πως εκεί έκανε προετοιμασία ο Παναθηναϊκός πριν χρόνια. ο Kitzbühel είναι γνωστό για μια από τις πιο απότομες κατηφορικές πίστες που κόβει την ανάσα. Πρόκειται για μια από τις πιο τρομακτικές πίστες στη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου οι σκιέρ αναπτύσσουν ταχύτητα 137 χιλιόμετρα ανά ώρα. Εξαιρετική και η πόλη, δίπλα στο Μόναχο!

Chamonix – Γαλλία

Το χιονοδρομικό-θρύλος που κάθε λάτρης του χιονιού πρέπει να επισκεφτεί. Το 1924 τελέστηκαν εκεί οι πρώτοι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες (ναι, πληροφορίες μπορείς να βρεις και στο Aegean App) ενώ οι Άλπεις αγκαλιάζουν το χωριό. Αν δεν είσαι μεγάλος fan του σκι, μπορείς να απολαύσεις τα spa και τις άλλες ανέσεις που παρέχονται!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα: Εκτέλεσαν 30χρονη μέσα στο σπίτι της - Ήταν ερωμένη πολιτικού!

Σχετικές ειδήσεις