ΕΕ: Υπόλογες για ατυχήματα από ζεστά ροφήματα στις πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες

ΕΕ: Υπόλογες για ατυχήματα από ζεστά ροφήματα στις πτήσεις οι αεροπορικές εταιρείες

Newsroom Newsroom

Το δικαίωμα να ζητήσουν τον λόγο –και επομένως να διεκδικήσουν αποζημίωση- από τις αεροπορικές εταιρείες έχουν πλέον οι επιβάτες που υπέστησαν έγκαυμα από ζεστά ροφήματα εν ώρα πτήσης, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο της ΕΕ.

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, οι αεροσυνοδοί θα… φυσάνε και το γιαούρτι, καθώς σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δεν μπορεί να εφεσιβληθεί, οι αεροπορικές εταιρείες είναι υπόλογες για ατυχήματα που προκαλούνται από τα ζεστά ροφήματα.

Το δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση ενός εξάχρονου κοριτσιού που μαζί με τον πατέρα της επέβαινε σε πτήση της Niki Luftfahrt από την Μαγιόρκα της Ισπανίας με προορισμό την Βιέννη.

Η εξάχρονη υπέστη έγκαυμα δευτέρου βαθμού όταν κατά λάθος έπεσε επάνω της ο καφές του πατέρα της.

Τι σημαίνει «ατύχημα»;

Η αυστριακή εταιρεία, που ιδρύθηκε από τον διάσημο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Νίκι Λάουντα και πλέον βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης, απέρριψε το αίτημα της οικογένειας για αποζημίωση ύψους 8.500 ευρώ με το αιτιολογικό ότι το περιστατικό δεν καλύπτετο από τη Σύμβαση του Μόντρεαλ, η οποία προβλέπει αποζημίωση για τα θύματα αεροπορικών καταστροφών, για καθυστερήσεις και για καταστροφή ή απώλεια αποσκευών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved