Από τον υπερτουρισμό στον υποτουρισμό: Η τάση που καθορίζει τα ταξίδια το 2020

Από τον υπερτουρισμό στον υποτουρισμό: Η τάση που καθορίζει τα ταξίδια το 2020

Newsroom Newsroom

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες είναι οι χώρες οι οποίες αποφασίζουν να λάβουν τα μέτρα τους προκειμένου να προστατεύσουν τις πλέον δημοφιλείς καθώς και τα πιο σημαντικά αξιοθέατά τους από το φαινόμενο του υπερτουρισμού: Από το Μάτσου Πίτσου στο Άμστερνταμ και από τη Βαρκελώνη, στη Βενετία, το Μπαλί και τη Σαντορίνη.

Οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί στον κόσμο δέχονται περισσότερους επισκέπτες από όσους μπορούν να αντέξουν και οι αρχές τους καλούνται πλέον να αναλάβουν δράση προκειμένου να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις τουριστικές ροές.

Το φαινόμενο του υπερτουρισμού φαίνεται πως έχει αρχίσει να απασχολεί, βέβαια, και τους ίδιους τους ταξιδιώτες οι οποίοι με βάση τα στοιχεία ταξιδιωτικών ερευνών που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, εμφανίζονται περισσότερο πρόθυμοι να επισκεφτούν λιγότερο τουριστικούς προορισμούς. Μάλιστα, όλο και περισσότεροι είναι οι ταξιδιώτες που βάζουν σε πρώτο πλάνο την αναζήτηση τοπικών εμπειριών σε ό,τι αφορά στα ταξίδια τους. Τι σημαίνει αυτό; Πως οι σύγχρονοι ταξιδιώτες επιλέγουν να επισκέπτονται προορισμούς στους οποίους μπορούν να έχουν περισσότερες «ντόπιες» εμπειρίες, να απολαμβάνουν κατά βάση τοπικά γαστρονομικά εδέσματα και να αποφεύγουν τις ορδές των τουριστών ή τα άκρως τουριστικά αξιοθέατα και σκηνικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved