TRAVEL

Κυκλάδες: Οι πιο γραφικές πρωτεύουσες

Κυκλάδες: Οι πιο γραφικές πρωτεύουσες

Σπάμε τo καθιερωμένo δίπολο «Μύκονος-Σαντορίνη»!

Κάθε κυκλαδίτικο νησί προσφέρει το δικό του πακέτο εμπειριών και εικόνων. Από την κοσμοπολίτικη Μύκονο μέχρι την σοφιστική Τήνο, το σκηνικό των Κυκλάδων είναι παρόμοιο: βράχοι, λευκά σπίτια, μπλε παραθυρόφυλλα και απέραντο γαλάζιο!

Σαγηνευτικές, γαλήνιες και άκρως παραδοσιακές οι Χώρες των Κυκλάδων στέκουν γραφικές και ειδυλλιακές.

Από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ερμούπολη και την καταπράσινη Άνδρο ως την καστροπολιτεία της Φολεγάνδρου και την κρυμμένη Χώρα της Αμοργού, γνωρίστε τις όμορφες και φημισμένες πρωτεύουσες των Κυκλάδων!

Αμοργός

Και ενώ το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι, όσο και αν το βλέμμα περιπλανάται στο νησί, η Χώρα δεν θα σου κάνει το χατίρι ούτε για ένα μακρινό ενσταντανέ! Χτισμένη ανάμεσα σε λόφους στο κέντρο του νησιού, είναι κρυμμένη από όλους και απ' όλα. Τα στενά δρομάκια με τα σκαλοπάτια είναι στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ τα πλατώματα λειτουργούν ως σημεία συνάντησης των κατοίκων για ελληνικό καφέ.

Σύρος, Ερμούπολη


Η αρχοντιά της Ερμούπολης είναι απλά επιβλητική! Σαν αληθινή αρχόντισσα, η Σύρος εξακολουθεί να «διαφεντεύει» τις Κυκλάδες. Καταπράσινο νησί, πνιγμένο στις μπουκαμβίλιες, τα πλατάνια, τους ευκαλύπτους και τις αιωνόβιες αροκάριες.

Ανάφη

anafi


Περιπλανώμενος στα σοκάκια της Ανάφης, με μαθηματική ακρίβεια είναι σίγουρο ότι θα πάρεις ένα λάθος ασύνδετο σοκάκι που θα σε οδηγήσει σε μια αυλής ενός σπιτιού! Καθώς περπατάς ανάμεσα στις ασπρισμένες αυλές και τις μπουγάδες, όλο και κάποια Κυρία θα σε κεράσει ένα γλυκό νεράντζι!

Σέριφος

serifos


Η πρωτεύουσα της Σερίφου, η μαγευτική Χώρα, με ανεμόμυλους και πλακόστρωτους πεζόδρομους, είναι ένας ωραιότατος νησιωτικός οικισμός. Όλο το νησί είναι ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο, με θέα στο Βορρά την Κύθνο, τη Σύρο στα Βορειοανατολικά, στα Ανατολικά την Πάρο, τη Σίφνο στα Νοτιοανατολικά και τη Μήλο στο Νότο.

Φολέγανδρος

folegandros


Μικρά στενάκια ακόμα πιο μικροσκοπικές αυλές, αρχαίες, πέτρινες αγροικίες, γλάστρες με γεράνια και ασβεστωμένα πεζούλια και ένα μεσαιωνικό κάστρο συμπληρώνουν το σκηνικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Αυτή είναι η 33χρονη που άρπαξε το κορίτσι (pics)