TRAVEL

Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας - Δείτε πού βρίσκεται

Η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας - Δείτε πού βρίσκεται

Μέσα σε μια βαθιά χαράδρωση του ρέματος της μαύρης Λίμνης κρύβεται κάτι εντελώς ξεχωριστό, που ακούει στο όνομα Πολυλίμνιο.

Το σκηνικό, που παραπέμπει στην ταινία «Γαλάζια Λίμνη» κόβει την ανάσα. Λίμνες και καταρράκτες που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου σχηματίζουν σε πολλά επίπεδα λίμνες και καταρράκτες.

Σε ένα απομονωμένο περιβάλλον της Μεσσηνίας βρίσκονται κρυμμένες 15 λίμνες, η καθεμιά ένας ολοκληρωμένος κόσμος, με τις λιβελούλες και τα νερολούλουδα της, με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαύρη Λίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και όλες τους είναι πανέμορφες. Μαζί με φαράγγια και καταρράκτες δημιουργούν ένα μοναδικό σύνολο το οποίο περικυκλώνεται από ελαιώνες και αμπέλια.

Τις λίμνες ενώνουν διαδοχικοί καταρράκτες και τις σκιάζει πλούσια βλάστηση. Οι πιο ωραίες και μεγάλες είναι η Μαυρολίμνα και η λίμνη Καδή που τις λούζουν εντυπωσιακοί καταρράκτες. Επισκεφτείτε το Πολυλίμνιο καλοκαίρι. Ακολουθήστε το μονοπάτι και βουτήξτε στα δροσερά νερά. Το μονοπάτι που είναι διαμορφωμένο με σκαλοπάτια και συρματόσχοινα στα δύσκολα σημεία έχει κάνει προσπελάσιμο στους επισκέπτες το φυσικό αυτό παράδεισο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή κι αν είναι... «βόμβα»: Δείτε σε ποιο κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη