TRAVEL

Σπουδές στον τουρισμό, επένδυση για το μέλλον

Σπουδές στον τουρισμό, επένδυση για το μέλλον

Η επιθυμία των πολιτών παγκοσμίως να ταξιδέψουν όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται μετά την ακύρωση των σχεδίων και τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας, όπως δείχνουν διεθνώς όλες οι σχετικές έρευνες.

Γράφει η Χρύσα Γρίβα

Ο τουρισμός δέχτηκε το 2020 ένα σημαντικό πλήγμα, όμως όλα δείχνουν πως η ανάκαμψη που αναμένεται ήδη από το 2021 θα είναι ολική.

Τουρισμός, κινητήριος δύναμη της οικονομίας

Ειδικά για τη χώρα μας, η κατάσταση αναμένεται να αντιστραφεί πλήρως και το μέλλον στον τομέα του τουρισμού να συνεχιστεί ωσάν η φετινή χρονιά να ήταν μόνο μια «κακή παρένθεση». Τα συνεχόμενα ανοδικά ρεκόρ των τελευταίων ετών, που καταρρίπτονταν το ένα μετά το άλλο (οι διεθνείς αφίξεις άγγιξαν τα 30,1 εκατ. το 2018 και υπερέβησαν τα 31 εκατ. το 2019, χωρίς να υπολογίζεται η κρουαζιέρα), εκτιμάται ότι θα ξεπεραστούν άμεσα, με ακόμα μεγαλύτερα έσοδα για την ελληνική οικονομία, από τα πάνω από 18 δισ. ευρώ του 2019.

Οι ειδικοί παγκοσμίως συμφωνούν πως ο τουρισμός και τα ταξίδια θα ανακάμψουν θεαματικά αμέσως μόλις η πανδημία περάσει και δίνουν γι’ αυτό τρεις εξηγήσεις: Πρώτη και κύρια είναι η επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν, η οποία όχι μόνο δεν εξαλείφθηκε, αλλά αντίθετα ενισχύθηκε εξαιτίας της αναγκαστικής «καθήλωσης». Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δεν κατόρθωσαν να ταξιδέψουν μέσα στο 2020 έχουν ήδη επαναπρογραμματίσει τις διακοπές τους για το άμεσο μέλλον. Συνεπώς, αυτό το boost στα ταξίδια το προσεχές διάστημα θα εκκινήσει ξανά τη βιομηχανία του τουρισμού, που ειδικά για τη χώρα μας, αποτελεί κινητήριο δύναμη της οικονομίας, με νέες επενδύσεις σε όλους τους σχετιζόμενους τομείς. Τέλος, οι ίδιες οι επιχειρήσεις του τουρισμού απέδειξαν τη δυναμική τους, καθώς στην πλειονότητά τους αντεπεξήλθαν επιτυχώς στις προκλήσεις τής πανδημίας, συνεχίζοντας τη λειτουργία τους και προσαρμοζόμενες στις νέες συνθήκες.

Το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας ενισχύει το γεγονός πως ξενοδοχειακοί κολοσσοί, παρά την πανδημία, προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας. Σε συνδυασμό μάλιστα και με τις απόψεις ειδικών του τουρισμού, που υποστηρίζουν πως στο μέλλον οι ταξιδιώτες θα είναι πολύ πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρέχονται, βλέπουμε ότι το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα προμηνύεται ανοδικό: Τόσο αριθμητικά, όσο και -κυρίως- ποιοτικά.

Επενδύσεις τεραστίων διαστάσεων βρίσκονται στη φάση έναρξης στην Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και φυσικά στο Ελληνικό, ενώ παρατηρείται ακόμα και… «συνωστισμός» μεγάλων αλυσίδων σε δημοφιλείς ή ανερχόμενους προορισμούς. Παρόμοιες επενδύσεις ή εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων ολοκληρώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, στην Κρήτη, τα Κύθηρα, τη Χαλκιδική, τη Χίο και αλλού.

Τουρισμός, η νούμερο 1 επιλογή για τους νέους

Μέσα σε αυτό το κλίμα τουρισμού «υψηλού επιπέδου», γίνεται αντιληπτό ότι οι Σπουδές Hotel Management ήταν και παραμένουν κορυφαία επιλογή για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα του τουρισμού - ειδικά εφόσον παρέχονται από την κορυφαία στον τομέα της Σχολή Le Monde. Η μακρόχρονη εμπειρία και η εξειδίκευση στα τουριστικά και ξενοδοχειακά επαγγέλματα που παρέχει η σχολή σε κάθε ενδιαφερόμενο σπουδαστή εγγυώνται διασύνδεση με την αγορά εργασίας και παρέχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για μία καριέρα στον τουρισμό, την κορωνίδα της οικονομίας στη χώρα μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι σπουδές στη Le Monde, είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), εξασφαλίζουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγορά αλλά και τα διεθνή standards και παρέχουν εφόδια θεωρητικής κατάρτισης και εργαστηριακής εμπειρίας σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ειδικά διαμορφωμένες για τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι νέοι που αναζητούν ένα μέλλον στην πατρίδα μας, με απεριόριστες δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης και ευκαιρίες να δημιουργήσουν την καριέρα που ονειρεύονται, στρέφονται στον τουρισμό και στις υψηλού επιπέδου σπουδές που παρέχουν καταξιωμένοι φορείς του χώρου, όπως η Le Monde.