TRAVEL

Από τον Όλυμπο στη Σαμοθράκη, διάσημοι Djs παίζουν μουσική σε εμβληματικές τοποθεσίες της Ελλάδας

Από τον Όλυμπο στη Σαμοθράκη, διάσημοι Djs παίζουν μουσική σε εμβληματικές τοποθεσίες της Ελλάδας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν γνωρίζουμε αν οι Θεοί του Ολύμπου και οι χθόνιες θεότητες της Σαμοθράκης θα... λικνίζονταν στους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής που έπαιξαν οι διάσημοι Djs της διεθνούς σκηνής με φόντο τον Όλυμπο και το Ιερό των Μεγάλων Θεών.

Οι εικόνες και τα βίντεο πάντως που δημιουργήθηκαν και προβάλλονται από το Σαββατοκύριακο που πέρασε, έχουν ως στόχο να κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου και να αναδείξουν με έναν διαφορετικό τρόπο την ομορφιά, τον πολιτισμό και την αύρα των συγκεκριμένων ελληνικών προορισμών.

Αυτός ήταν ένας από τους σκοπούς των διοργανωτών του φετινού φεστιβάλ Reworks, που μετά από 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, φέτος λόγω της πανδημίας δημιούργησε ένα νέο πρότζεκτ βασισμένο «στη δομή του κλασικού αλλά σε διαδικτυακή έκδοση. Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε το 16ο φεστιβάλ reworks», όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μουσικός διευθυντής του φεστιβάλ Reworks, Αναστάσιος Διόλαντζης.

Δείτε εικόνες στην παρακάτω gallery:

Παρά τα κλειστά σύνορα, η μουσική βρήκε τρόπο να ταξιδέψει τον κόσμο, με τη διάσημη dj και παραγωγό από τη Ρωσία Nina Kraviz να παίζει ζωντανά στον Όλυμπο και τον εξίσου διάσημο Dj και παραγωγό από την Ολλανδία Patrice Baumel να δίνει τη δική του μουσική performance στη Σαμοθράκη. Καλλιτέχνες που όταν «ανεβάζουν» τη δουλειά τους, έχουν δεκάδες χιλιάδες προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά δημιουργήθηκαν 14 video performances, αποκλειστικά για τη διοργάνωση, τα οποία γυρίστηκαν σε εμβληματικά σημεία. Εκτός από το Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Σαμοθράκη -ένα εγχείρημα που έγινε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- και τον Όλυμπο, Έλληνες Djs έπαιξαν στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη (Αναστάσιος Διόλαντζης) και στο κέντρο της Αθήνας (Danai Nielsen και LOU). Αντίστοιχα video performances δημιουργήθηκαν και παρουσιάζονται στο φεστιβάλ από τη Βαρκελώνη, το Τόκιο, το Βερολίνο και τη Σόφια.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Όλη η αλήθεια για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας - Ποιους ψάχνει η ΕΥΠ;