TRAVEL

Πέντε ελληνικές πόλεις για τις εξορμήσεις με καλό καιρό

Πέντε ελληνικές πόλεις για τις εξορμήσεις με καλό καιρό

Το φθινόπωρο στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο μέρος του τουλάχιστον, οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται και ο καλός καιρός μας κάνει να ψάχνουμε αφορμές για εξορμήσεις στο ύπαιθρο. 

Η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει σαφώς, καθώς το καλοκαίρι έχει ολοκληρωτικά τελειώσει, όμως οι λιακάδες του φθινοπώρου μας προκαλούν για μερικά ταξίδια ακόμα, σε μέρη διαφορετικά από τα καλοκαιρινά θέρετρα της χώρας μας. Ας δούμε λοιπόν πέντε ελληνικές πόλεις, ιδανικές για τις φθινοπωρινές μας εξορμήσεις, ακόμα και μόλις για ένα σαββατοκύριακο.

Ναύπλιο: Μια πανέμορφη πόλη, ιδανική για όλους

Το Ναύπλιο είναι προορισμός αγαπημένος για πολλούς, καθώς κατατάσσεται εύκολα μεταξύ των πιο όμορφων ελληνικών πόλεων. Η παλιά πόλη είναι ονειρεμένη για περπάτημα στα σοκάκια της και για βόλτα στα μαγαζάκια της με τα καλόγουστα προϊόντα, τα περίφημα κομπολόγια και τα τοπικά γλυκά. Όλη η πόλη είναι γεμάτη μνημεία, ιστορικές εκκλησίες, αγάλματα, την Ακροναυπλιά και το Μπούρτζι, ενώ το ιστορικό Παλαμήδι, το κάστρο που την «στεφανώνει» ολοκληρώνει την ξενάγηση. Εστιατόρια που καλύπτουν όλα τα γούστα, μπαράκια, ξενώνες και ξενοδοχεία, το Ναύπλιο δεν απογοητεύει κανέναν – οι παιδικές χαρές του και τα χωρίς αυτοκίνητα στενά δρομάκια του, το κάνουν ιδανικό και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Γιάννενα: Ταξίδι στην ιστορία της πιο ατμοσφαιρικής πόλης

Σε κάθε γωνιά των Ιωαννίνων, ο επισκέπτης νιώθει πως βρίσκεται σε ένα μέρος ιστορικό. Μια πόλη που περπατιέται και που προσφέρει συγκινήσεις σε όλα τα επίπεδα: Ιστορικά μνημεία, αρχιτεκτονική, η λίμνη με τα εστιατόρια και τις καφετέριες… Το Νησί, όπου βρίσκεται το παλιό σπίτι του Αλή Πασά και το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό μουσείο και όπου μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν φρέσκα βατραχοπόδαρα και έργα της τοπικής, λαϊκής αργυροχρυσοχοΐας, συμπεριλαμβάνεται σε κάθε επίσκεψη, όπως και το Κάστρο με το παλιό τζαμί και την ησυχία μέσα από το τείχος του. Τα Γιάννενα συνδυάζονται επίσης με μια βόλτα στο Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα αλλά και το φαράγγι του Βίκου.

Καστοριά: Στην καρδιά της Μακεδονίας των παραδόσεων και της ιστορίας

Η Καστοριά είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο στην ομώνυμη λίμνη και πραγματικά είναι πανέμορφη. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των μακεδονίτικων αρχοντικών της, τα πλακόστρωτα δρομάκια στην παλιά πόλη, η βόλτα γύρω από τη λίμνη με τα πανύψηλα δέντρα σε φθινοπωρινές αποχρώσεις, συνθέτουν μια εμπειρία ανεπανάληπτη. Στην Καστοριά οι επισκέπτες μαθαίνουν για την ιστορία της γούνας και τον ρόλο της στην ιστορία και την οικονομία της περιοχής, από το λαογραφικό και το βυζαντινό μουσείο της, βλέπουν και μαθαίνουν για το ζωικό βασίλειο της λίμνης στο ενυδρείο της πόλης, ενώ μπορούν επίσης πολύ εύκολα να επισκεφθούν τη γειτονική Κοζάνη, την ιστορική Σιάτιστα και το Σπήλαιο του Δράκου.

Ναύπακτος: Απόδραση σε μια παραμυθένια κωμόπολη

Η Ναύπακτος είναι μια παραμυθένια κωμόπολη στη Στερεά Ελλάδα, γνωστή για το περίφημο, πολυφωτογραφημένο κάστρο του λιμανιού της, που χρονολογείται από την ενετική περίοδο. Η ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου, ή Ναυμαχία του Λεπάντο, όπως ήταν το μεσαιωνικό όνομα της πόλης, το 1571, θεωρείται πως τερμάτισε τις επεκτατικές βλέψεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς τη Δυτική Ευρώπη και μια αναπαράστασή της διοργανώνεται κάθε χρόνια. Τα γραφικά καλντερίμια της Ναυπάκτου κρύβουν θησαυρούς, με καλόγουστα καταστήματα και εστιατόρια που σερβίρουν νοστιμιές της περιοχής. Η Ναύπακτος βρίσκεται δίπλα στο Αντίρριο και εκτός από την περιήγηση στην πόλη και στο κάστρο της, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία με την πολύ όμορφη φύση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα εντυπωσιακά τοπία.

Θεσσαλονίκη: Η νύφη του Θερμαϊκού μας περιμένει με κάθε αφορμή

Πάντα υπάρχει μια καλή αφορμή για μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ειδικά το φθινόπωρο. Ο Λευκός Πύργος, η παραλία, τα Λαδάδικα, το Κάστρο, η πλατεία Αριστοτέλους, πανέμορφα μέρη με δεκάδες επιλογές διασκέδασης για όλα τα γούστα. Το Μπιτ Μπαζάρ με τα μαγαζάκια του, οι αγορές της πόλης δίνουν το στίγμα της και η βόλτα εκεί αξίζει απλώς και μόνο για την περιήγηση. Το Μουσείο Φωτογραφίας της πόλης, ο πύργος του ΟΤΕ, η ΔΕΘ, το Μέγαρο Μουσικής κι ένα σωρό άλλες εκδηλώσεις που δεν λείπουν ποτέ από την όμορφη πόλη του Βορρά μας κάνουν να θέλουμε να ξαναγυρνάμε πάλι και πάλι…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.